divendres, 24 de maig del 2013

Més repressió a Catalunya

Manifestants cremen un ninot de Rajoy al c/ Urgell, davant la seu del PP
Tres detinguts per danys i desordres durant la manifestació del Primer de Maig a Barcelona. 
Un detingut a Mataró, un altre a El Mas Nou i un tercer a Vic. 

 





DIRECTA  24/05/2013  
JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ  

Dues persones han estat detingudes divendres al matí a la comarca del Maresme i una tercera a Vic, acusades de danys, desordres públics i manifestació il·legal per la seva participació a la marxa reivindicativa anticapitalista del Primer de Maig al centre de Barcelona. Segons els mossos els detinguts haurien fets pintades i haurien trencat el vidre d'alguna entitat bancària.
La primera detenció s'ha efectuat a Mataró, quan el jove sortia de casa per anar a comprar el pa, i la segona a El Masnou quan era al seu lloc de treball. Pocs minuts després s'han concentrat manifestants a les comissaries de Mataró i Premià de Mar per mostrar suport als detinguts. L'intendent de la comissaria de Premià de Mar ha ordenat la identificació de totes les persones concentrades davant l'edifici.
A la mateixa hora altres agents d'informació han detingut una tercera persona a Vic.
El jutjat d'instrucció 24 de la Ciutat de la Justícia que duu el cas ha demanat el canvi de partit judicial, i per això, han estat traslladats al llarg del matí a dependències policials de Barcelona. És previst que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona dissabte al matí.
Des de Suport Maresme han convocat una concentració a les 16h a la comissaria de la Travessera de les Corts de Barcelona, on s'hi han aplegat una setantena de persones que han tallat el trànsit durant una estona. Poc després han desconvocat la protesta i han citat tothom per dissabte a les 10h del matí a la Ciutat de la Justícia.


Cal recordar que malgrat l'acusació de manifestació il·legal, la protesta alternativa del Primer de Maig estava legalment convocada i, fins i tot, tenia un recorregut comunicat a la Guàrdia Urbana i Mossos. La manifestació va partir de l'Estació de Sants, passant per davant de la seu del PP al carrer Comte Urgell i es va desconvocar al carrer Còrsega davant la seu de CiU. Tanmateix, els antiavalots van carregar i van tallar la marxa en tres parts poc abans que la capçalera arribés a la seu de CiU, provocant corredisses per l'Eixample i la Vila de Gràcia. Durant el recorregut, nombroses entitats financeres van ser pintades amb lemes contra els desnonaments i l'estafa bancària. Alguns manifestants van trencar també els vidres d'entitats bancàries i botigues de multinacionals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada