divendres, 24 de maig del 2013

El 16 de juny es presenta la nova edició de Logofobia, el llibre ‘Cadáver a la intemperie’ a Kan Rusk

"Cadàver a la intemperie" és potser l'obra més completa de Pedro García Olivo on recull les seves principals tesis contra els valors i les institucions capitalistes que fan de la democràcia un sistema totalitari, d'aquí l'aparició del concepte "Demofascismo" 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/05/2013 
Girona (Gironès).- 

El diumenge 16 de juny es presenta a Girona la nova edició de Logofobia, el llibre ‘Cadáver a la intemperie’, 432 pàgines (14 euros). Serà presentat pel seu autor, Pedro García Olivo, a les 18:00h. a Kan Rusk, al Pont Major de Girona.
Després gaudirem de les bonissimes pizzes veganes de Assaco Pizzetti.  
L’obra de García Olivo 
Cadàver a la intemperie’ és potser l'obra més completa de Pedro García Olivo on recull les seves principals tesis contra els valors i les institucions capitalistes que fan de la democràcia un sistema totalitari, d'aquí l'aparició del concepte "Demofascismo". 
García Olivo, des de postulats foucaultians i nietszchians, entén que a els essers humans d’avui estan forjats homogèniament per la civilització occidental. Des de la seva reflexió sobre el pensament únic contribueix a la crítica de les formacions culturals dominants. Així sotmet  una important crítica al postmodernisme i a l’antropologia acadèmica que, en la seva opinió ajuden a aniquilar la ‘diferència’ cultural per convertir-la en mera ‘diversitat’, com una correspondència sense multiculturalisme de tall  demofascista. També li dedica un  considerable espai a l’anàlisi de les lluites en  Amèrica Llatina i a l’Estat espanyol, incorporant temes d’actualitat, com a els debats sobre la violència, el 15-m, l’experiment polític de la Veneçuela de Chávez , el moviment guatemalenc, la situació de Cuba o les seves experiències con el EZLN.
En definitiva és una obra que no ens pot deixar  indiferents, actualitat urgent, imprescindible per conèixer i reconèixer com bé anuncia al seu epíleg “Al mes lleig dels homes“.  
Breu biografia de Pedro García Olivo   
"Tota la vida escrivint, no sé per què" (Pedro García Olivo) 
Pedro García Olivo, nascut en una pedania de Fuente-Álamo, Cartagena, de família de classe baixa va acabar llicenciat en Geografia i Història, i també va realitzar estudis de filosofia, doctorper a la Universitat de Múrcia, amb la tesi ‘La policia de la Història Científica. Crítica del discurs historiogràfic’. Durant la dècada dels vuitanta marxa a Nicaragua, on va treballar a les cooperatives, tot col·laborant amb els sandinistes per als refugiats de guerra de Matagalpa, i després fou investigador a la Universitat de Budapest També va fer de professor de batxillerat durant alguns anys, on va descobrir el despotisme escolar i conformà les seves idees antipedagògiques. 
Va abandonar l'ensenyament i es va dedicar al pasturatge fins que el seu projecte es va arruïnar, va haver de tornar per un petit espai de temps a l'educació fins al 2010 en que la va abandonar definitivament. Així, doncs, com bé diu, va deixar de treballar, obeir i de lliurar-se a l'experiència demoníaca de l'extinció en llibertat. Més tard, ha estat conferenciant en moltes universitats i centres socials exposant les seves tesis antipedagógiques. També ha viatjat a Oxaca, a Mèxic, per estudiar l'autonomia i l'educació integrada en les comunitats indígenes. Ara ha tornat fer vida al camp en un poble a l'interior del País Valencià. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada