dijous, 30 de maig del 2013

La corresponsalia de TV3 a Perpinyà tancarà demà divendres

Nova manifestació, avui dijous, pel manteniment de la corresponsalia de TV3 a la Catalunya Nord. 
La Federació d'Entitats en defensa de la llengua i la cultura catalanes crida a manifestar-se avui dijous a les 10 del matí al peu de l'edifici de la delegació de TV3 Voral Batlló, a  Perpinyà .






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/05/2013 
Perpinyà (Rosselló).- 

La Federació d'Entitats en defensa de la llengua i la cultura catalanes crida a manifestar-se avui dijous a les 10 del matí al peu de l'edifici de la delegació de TV3 Voral Batlló, a  Perpinyà (Rosselló).
La Federació d’Entitats explica i crida a manifestar-se avui dijous per mitjà d’aquest comunicat:  
No hem pogut saber cap detall sobre la substitució de la delegació. 
Aquest canvi seria degut a una decisió empresarial que no tindria cap rere fons polític.
Des de la Federació se considera que no se pot perdre aquestes setmanes, aquests mesos. Per aquesta raó cridem a manifestar-nos aquest dijous a les 10 del matí al peu de l'edifici de la delegació de TV3 Voral Batlló - Perpinyà'. 
Cal recordar que va ser la Federació qui va coordinar la campanya contra aquest tancament, que fa mesos que es va anunciar, i que, és produirà demà divendres, dia en que acaba el contracte amb els actuals corresponsals a Catalunya Nord. També que , des de llavors no ha rebut cap resposta ni s'ha constatat ni el més petit pas positiu cap al manteniment d ela delegació. 
Així doncs, recordeu la cita és avui dijous a les 10h del matí al voral Batlló, al peu de l'edifici on TV3 te la seua delegació.” 
Entitats nord catalanes van ocupat la Casa de la Generalitat a Perpinyà 
Ahir dimecres una vintena de representants d'entitats nord catalanes van ocupar la Casa de la Generalitat a Perpinyà en defensa de la corresponsalia de TV3, que, si no es fa marxa enrere, tancarà demà divendres. 
Aquesta ocupació ha estat publicada a la pagina de facebook de  Ràdio Arrels on trobareu tota mena de detalls i fotos dels ocupants.  
Membres destacats d'entitats i partits com ara Arrels, la Bressola, que poc després s'ha retirat, el Col·lectiu de Professors de Català per a Adults, la Federació d’Entitats i Unitat Catalana, a més de l'Assemblea Nacional Catalana a Catalunya Nord, han entrat poc després de les nou del matí a l'edifici, situat al centre de la ciutat, amb la intenció de parlar amb algun responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o de TVC i demanar-li directament el restabliment de la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord, formada per tan sols dues persones i que ha de tancar per les retallades.  
Una quinzena de representants de diverses entitats nord catalanes han ocupat la Casa de la Generalitat de Perpinyà a fi de denunciar el tancament de la delegació nord catalana de TV3.
Després d'haver pogut parlar amb l'Eugeni Sallent, director de TV3, s'ha decidit continuar els actes ja que el senyor Sallent, amb les seues declaracions de principis, no ha convençut els representants nord catalans. El director afirma que d'aquí unes setmanes, no sabem si tres o deu, un nou equip. Des de la Federació d’Entitats se considera que no se pot perdre aquestes setmanes, aquests mesos. Per aquesta raó us convidem a llegir el comunicat sencer que ha publicat la Federació després d'aquest acte i ocupació: 
Catalunya Nord refusa el tancament de la corresponsalia de Perpinyà.
Aquest matí una quinzena de representants de diverses entitats nord catalanes han ocupat la Casa de la Generalitat de Perpinyà a fi de denunciar el tancament de la delegació nord catalana de TV3. 
Després d'haver pogut parlar amb l'Eugeni Sallent, director de TV3, s'ha decidit continuar els actes ja que el senyor Sallent, amb les seues declaracions de principis, no ha convençut els representants nord catalans. 
El director afirma que d'aquí unes setmanes (no sabem si 3 o 10) un nou equip agafaria el relleu de la corresponsalia actual, que aquest nou equip necessitaria un temps d'adaptació abans de ser operacional i eficaç. No hem pogut saber cap detall sobre la substitució de la delegació. 
Aquest canvi seria degut a una decisió empresarial que no tindria cap rere fons polític.
Des de la Federació se considera que no se pot perdre aquestes setmanes, aquests mesos.

Per aquesta raó cridem a manifestar-nos aquest dijous a 9:30h del matí al peu de l'edifici de la delegació de TV3 Voral Batlló - Perpinyà.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada