divendres, 10 de maig del 2013

Jornada de suport solidari amb KAN KOLMO a Girona

Concentració solidària a la tarda i manifestació de 250 persones al centre de Girona.                                         
El procés judicial obert per una de les propietàries de l'immoble abandonat durant més de 30 anys ha comptat amb nombroses persones solidàries dins i fora dels jutjats.
Durant el judici la defensa ha evidenciat diversescontradiccions per tirar enrere les acusacionsd'usurpació d'immoble.                                          
 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/05/2013 
Girona (Gironès).- 


Fent un seguiment de les informacions redactades per companys de la CGT i de la corresponsalia gironina del setmanari ‘Directa’, intentem fer aquest recull de la jornada de suport solidari a Girona amb KAN KOLMO el dijous 9 de maig, ja que “des de feia més d'un mes que les companyes del C.S.O. Kan Kolmo de Girona anunciaven el judici penal per usurpació d'immoble que s'ha celebrat aquest dijous 9 de maig. 
L'anunci del judici ha donat encara més vida al centre social ocupat des de fa més de quatre anys al carrer del Carme de la ciutat. El procés judicial obert per una de les propietàries de l'immoble abandonat durant més de 30 anys ha arrancat tard i amb nombroses persones solidàries dins i fora dels jutjats. Durant el judici la defensa ha evidenciat diverses contradiccions per tirar enrere les acusacions d'usurpació d'immoble. En primer lloc s'ha descobert que l'acusació particular tan sols és propietària de 32 m2 de la finca, d'un total de més de 500m2, i que tampoc figura en el registre de la propietat com a tal. S'ha pogut comprovar que l'espai es trobava completament abandonat d'ençà que va tancar la fàbrica de taps de suro que hi havia als anys setanta. Gràcies a les fotografies aportades per la defensa i l'acusació, s'ha reconegut que l'edifici s'havia arreglat i millorat completament i que des de fa 4 anys s'hi dóna un ús social. S'ha recordat que l'acusació mai havia requerit als ocupants de marxar de l'immoble. La persona encausada en el procés judicial no viu a l'edifici i el mosso d'esquadra que el va identificar ara fa 4 anys ha declarat que no recordava els fets.”

Concentració solidària a la tarda i manifestació al centre de la ciutat
La concentració de suport convocada a les 7 de la tarda al Punt de Trobada de la Rambla “ha aplegat unes 250 persones que han avançat en manifestació cap als jutjats de Girona. Un cordó policial de Mossos d'Esquadra impedia arribar fins al davant de l'edifici judicial i s'ha optat per llegir la crònica del judici del matí en aquest punt. 

La marxa ha reprès el camí altre cop cap al centre de la ciutat fins arribar a la Plaça del Vi, on es volia penjar una pancarta al balcó de l'Ajuntament. La policia municipal tampoc ha deixat realitzar l'acció.
Aleshores la manifestació ha enfilat cap al centre social per a finalitzar la jornada amb un sopar col·lectiu i música en directe. 
Cal destacar que el C.S.O. Kan Kolmo és un espai ple de vida i activitats des de fa temps, compta amb un taller de bicicletes, una biblioteca, un rocòdrom, un gimnàs, tallers de circ, de pa i de pintura i una cafeta. L'espai també és utilitzat per diversos col·lectius i s'obre a la ciutat amb missatges de lluita i crítica al poder:“En la societat que ens envolta on tot és mercantilitzat i tot s'ha de pagar, on cada cop hi ha més prohibicions al carrer, trobem necessari tenir espais on compartir coneixements, oci, crear aliances, practicar el suport mutu...”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada