diumenge, 26 de maig del 2013

Caminada reivindicativa contra la macro planta de Forallac

Unes 80 persones han fet una marxa des de Peratallada fins als Clots de Sant Julià per mostrar el rebuig al projecte


 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/05/2013 
Peratallada / Canapost (Baix Empordà).- 

Segons l’Agència Catalana de Notícies, prop d’un centenar de persones han participat aquest diumenge al matí en la caminada popular i reivindicativa que ha organitzat l'Associació de Veïns i Fills de Forallac (Baix Empordà) en contra la macro planta de triatge que es vol instal·lar dins del municipi. A més, l'entitat ha fet una xerrada informativa sobre aquest projecte i ha explicat els perjudicis que comportarien les instal·lacions. 

La jornada ha finalitzat amb una arrossada popular, una de les tradicions més antigues de la vila. Tot i que la comissió d'Urbanisme de Girona va tombar la construcció de la incineradora i la macro planta de tractament de residus, els veïns de Forallac es continuaran mobilitzant fins que el projecte estigui totalment enterrat.

La jornada divulgativa ha comptat amb el suport de l'associació SOS Empordanet i d'altres petites entitats de la comarca del Baix Empordà. 

L'acte ha començat a les deu del matí amb una caminada popular i reivindicativa que s'ha fet des de Peratallada fins al jaciment arqueològic dels Clots de Sant Julià. Allà, l'historiador Joan Badia-Homs ha fet un repàs dels mites i les referències que hi ha sobre aquest jaciment ibèric que està en tràmit per declarar-se Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

El president de l'Associació de Veïns i Fills de Forallac, David Ros, també ha donat a conèixer els detalls del projecte de la macro planta de tractament de residus i els perjudicis que, segons l'associació, suposaria per al territori. "Els assistents han pogut fer un recorregut pel mig del jaciment i conèixer la història del lloc", ha explicat. Ros ha comentat que han estat els mateixos veïns i membres de l'associació que treballat durant els últims dies per netejar el bosc i la zona. "Abans no es podia visitar bé l'espai perquè hi havia moltes branques i vam decidir netejar-lo per poder fer aquest acte diferent", ha afegit. 

La jornada ha finalitzat amb una arrossada popular, un dels actes més tradicionals del poble que des de feia uns anys s'havia perdut. Tot seguit, els més menuts han pogut gaudir d'un espectacle de màgia. "Aquest ha estat un esdeveniment diferent, de caire divulgatiu, informatiu i lúdic però continuarem mobilitzant-nos fins que el projecte estigui totalment aturat i estancat", ha assegurat.

El passat 2 de maig la comissió d'Urbanisme de la demarcació de Girona va tombar els projectes per construir una incineradora i una macro planta de tractament de residus a Forallac, a tocar el jaciment arqueològic dels Clots de Sant Julià, entre Peratallada i Canapost, per manca de documentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada