dimarts, 30 d’abril del 2013
Recorren finalment la sentència de Can Ganiveter
El col·lectiu indignat manté el diàleg amb la propietària per arribar a un acord que els permeti quedar-se a l'edifici
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/04/2013
Olot (La Garrotxa).-
Segons l’Agència Catalana de Notícies, el col·lectiu d'indignats d'Olot ha presentat finalment el recurs contra la sentència del jutjat d'instrucció número 2 que donava llum verda al desnonament de Can Ganiveter, un edifici buit que van ocupar fa 16 mesos per oferir-los a persones i famílies que no tenen on viure. El seu advocat va alertar fa uns dies que els 800 euros de taxa judicial per poder recórrer la sentència era una autèntica barrera perquè són persones sense recursos. Finalment, van sol·licitar al jutge acollir-se al dret de justícia gratuïta i se'ls hi va concedir, de manera que han pogut fer un pas més per la via legal per intentar aturar l'ordre de desnonament. Mentrestant, però, mantenen les vies de diàleg amb la propietària.
L'edifici ocupat és propietat de l'entitat Servihabitat, que ha nomenat un mediador per intentar buscar una solució que acontenti les dues parts. Fins ara, s'ha fet una trobada amb representants dels indignats, que ja han posat sobre la taula les condicions que creuen indispensable però que no volen donar a conèixer per no interferir en el procés de negociació. Ara falta que l'entitat presenti la seva proposta i veure si hi ha possibilitat d'entesa. Mentrestant, però, el col·lectiu ha volgut fer un pas més per la via legal i presentar el recurs contra la sentència dictada pel jutjat d'instrucció número 2 que dóna la raó a la propietària. L'entitat bancària havia demanat a la justícia el desallotjament de l'edifici al·legant que tenia intenció de vendre'l.
Més de 16 mesos ocupat
L'immoble portava més de 20 anys buit i tancat. El col·lectiu d'indignats van decidir ocupar-lo el 19 de novembre del 2011 amb la idea de donar-li un ús social d'un espai en desús durant molts anys.
Durant aquest any i quatre mesos, l'edifici ha donat sostre a unes set persones. Entre les persones que hi han viscut, hi ha, per exemple, un jove de 28 anys que va perdre la feina per una reducció de plantilla i que es va quedar sense lloc on viure després d'esgotar l'atur. Un altre dels inquilins durant aquests 15 mesos ha estat un home de 45 anys que va acabar dormint uns quants mesos al cotxe després de ser desnonat del pis on vivia en no poder fer front a la hipoteca.
Aquest ús social d'un edifici que ha estat tants anys tancat i deshabitat ha estat un dels arguments del col·lectiu Persones Indignades d'Olot per demanar al jutjat d'instrucció 2 que desestimés la demanda de la propietat. També han esgrimit altres arguments legals com ara que en realitat Servihabitat no ha pres possessió mai de la propietat de l'immoble.
Tot i això, el jutge va donar la raó a la propietat, va declarar procedent el desnonament i ha condemnat els inquilins a desallotjar la finca per deixar-la a disposició de la propietat. Si no ho fan voluntàriament i la propietat ho demana, el desnonament serà forçós. La sentència, que no és ferma i es pot recórrer interposant recurs d'apel·lació com ja s'ha fet, també condemna els indignats a assumir les despeses processals.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada