dissabte, 6 d’abril del 2013

L’escàndol del carregament perdut d’ous per resolució judicial


El jutjat que no va voler entregar el carregament d'ous al Banc dels Aliments té dificultats per trobar algú que executi l'ordre de destrucció. 
Els ous, un carregament de més de 30.000 dotzenes, encara són dins de la caixa del camió a la Jonquera. 
El Banc dels Aliments no hauria tingut cap problema per repartir els ous.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/04/2013 
Figueres (Alt Empordà).- 

El carregament d'ous,  els darrers recomptes apunten que n'hi ha 380.000 unitats, interceptat el dia 18 a la Jonquera (Alt Empordà) continua dipositat en un taller de grues després de tres setmanes.
La jutgessa Cecília Fernández Prieto va denegar la petició d'entrega dels ous al Banc dels Aliments i n'ha ratificat l'ordre de destrucció. Però li han sorgit problemes: qui ha de tocar els ous del lloc on són i traslladar-los fins a un abocador per fer-ne efectiva la destrucció? I qui ha d'assumir el cost de tot el remenament? 
El jutjat de Figueres (Alt Empordà) va emetre una ordre per fax a la Udyco de la Policia Nacional a Barcelona, el grup que va interceptar el camió (a la foto) perquè també transportava 40 quilos de cocaïna, però la policia espanyola va replicar dient que a ells no els pertocava destruir la càrrega legal que duia el camió. El jutjat els va reiterar l'ordre de fer-se càrrec d'eliminar els ous i llavors la Policia Nacional va demanar informació a l'Ajuntament de la Jonquera perquè els facilités la informació d'alguna empresa capacitada per a una missió d'aquesta mena. Els van donar el nom d'una empresa que no tindria dificultats a fer-ho però, és clar, cobrant. En vista que ningú té clar qui ha d'assumir el cost de la destrucció el jutjat de Figueres ha comunicat a la policia espanyola que no li busqui empreses per fer-ho, que ja oficiarà a l'Ajuntament de la Jonquera que se'n faci càrrec. Fonts de l'Ajuntament de la Jonquera aquest divendres afirmen que no tenien constància que els haguessin fet cap encàrrec d'aquesta mena, però sí que tenien molt clar que no els correspon tocar els ous comissats ni haver d'assumir les despeses de personal i de trasllat dels milers de dotzenes d'ous.  

El Banc dels Aliments no hauria tingut cap problema per repartir els ous
Mentre que policia espanyola ni Ajuntament de la Jonquera semblen no disposar de medis ni diners per a dur els ous a l'abocador, el Banc dels Aliments no hauria tingut cap problema per repartir els ous perquè diverses empreses, entre elles la de Valladolid de la qual provenien, se'ls havien ofert per dur-los als seus magatzems. Però la jutgessa de Figueres no els va voler entregar argumentant que no hi ha garanties que són aptes per al consum perquè no han estat sempre refrigerats.
Per la seva banda, el president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez, que ara ja dóna els ous per perduts, recorda que els ous no es guarden al frigorífic i que allarguen ben bé entre dos i tres mesos. Els ous comissats van ser etiquetats el 13 de març, per tant encara no tenen ni un mes. Gómez lamenta la negativa de la jutgessa especialment perquè justament el Banc dels Aliments ha de destinar part dels donatius a comprar ous per garantir les dosis de proteïna a les 41.000 persones a les quals atenen. Els responsables de les grues han posat el camió en un lloc fresc i, de tant en tant, han fet la prova de la flotació per comprovar si els ous estan bé. Temen, però, que si no els treuen, arribarà un dia que faran pudor. 

http://nordestllibertari.blogspot.com/2013/03/el-banc-dels-aliments-de-girona-intenta.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada