divendres, 29 de març del 2013

El Banc dels Aliments de Girona intenta salvar 10.000 ous de la destrucció judicial 


Demana que es paralitzi l'ordre del jutjat de Figueres i que li entreguin la partida, comissada juntament amb 40 quilos de cocaïna que duia un camió  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/03/2013 
Girona (Gironès).- 

El Banc dels Aliments de Girona està fent gestions contrarellotge per evitar que es compleixi l'ordre la jutgessa del jutjat d'instrucció número 8 de Figueres, Cecília Fernández Prieto, que ha condemnat a la destrucció els 10.000 ous que traginava un camió juntament amb un carregament de 40 quilos de cocaïna que va ser interceptat el passat dia 18 per la Policia Nacional espanyola a la Jonquera.
Després que la Policia Nacional espanyola descobrís la cocaïna i detingués el xofer del camió i el seu acompanyant, que van ser empresonats, el tràiler amb els ous va quedar en dipòsit en un garatge de l'Empordà on els seus responsables han tingut cura de mantenir la caixa airejada per evitar que els ous es facin malbé. 
En tenir constància del comís dels ous, els responsables del Banc dels Aliments van començar a fer gestions perquè els cedissin els ous, opció avalada per la mateixa defensa dels detinguts i per la policia. Es van posar en contacte amb l'empresa de Valladolid des on procedien, que es va mostrar disposada a col·laborar i fins i es va oferir a portar-los els ous al lloc on els convingués. Però el problema rau al jutjat. La jutgessa del jutjat número 8 de Figueres, que instrueix la causa, ha ordenat que els ous siguin destruïts perquè el jutge considera que no hi ha garanties que siguin aptes per al consum després del tràfec que han tingut, entre la inspecció policial i la refrigeració interrompuda. Però tant els responsables del Banc dels Aliments com la Policía Nacional, que va interceptar els ous de rebot amb el carregament de cocaïna, consideren que són aptes per al consum i que seria de justícia poder-los utilitzar per a la gent necessitada. 
Els ous estaven degudament marcats amb la data de sortida, el 13 de març, i el camió va ser interceptat el dia 18, i com que es compta que com a mínim els ous tenen una durada d'un mes, encara són a temps de repartir-los. Fonts del Banc dels Aliments, que remarquen que els ous, en ser proteïna, són bàsics sobretot per als nens, confien que les gestions que han fet al jutjat serveixin perquè el jutge rectifiqui i aturi l'ordre de destrucció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada