divendres, 26 d’abril del 2013

L’entorn del CNI en acció. Estratègia espanyola de la tensió aplicada a Girona

  
A partir de Sant Jordi tres nits seguides de pintades en locals independentistes, a Girona 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/04/2013 
Girona (Gironès).- 

Tres locals independentistes de la ciutat de Girona han rebut, les tres últimes nits i de manera successiva a partir de Sant Jordi, atacs amb impactes de pintura dins ous reomplerts a tal efecte. Els atacats amb pintura als murs van començar dimarts a la nit a la seu del casal independentista El Forn i han continuat a les seus de la CUP el dimecres a la matinada i d'ERC el dijous. 
L'última a rebre ha estat la seu d'ERC i en aquest sentit el president de la seva federació regional del partit, Josep Maria Rufí, ha denunciat els fets en nom d'ERC i les JERC i ha advertir: “Cap intimidació aturarà el procés cap a la independència de Catalunya.” 
Per la seva banda, el representant de la CUP Biel de Montserrat vincula els atacs contra la seu de la seva formació a “l'efervescència del procés sobiranista”.  
La nit de Sant Jordi hi havia hagut pintades al casal El Forn, on lamenten “atacs de caràcter feixista i espanyolista”.
La CUP i El Forn volen denunciar els fets, segons el diari ‘El Punt Avui’.  
Solidaritat per la Independència (SI) ha criticat els atacs en un comunicat.



Ataquen el casal independentista El Forn de Girona. 
L'entitat ha anunciat que durant el dia d'avui presentarà una denúncia contra els fets, que han coincidit amb la diada de Sant Jordi. 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/04/2013 
Girona (Gironès).- 

Aquesta nit passada la façana del Casal Independentista El Forn de Girona ha estat atacada per uns desconeguts, que han llençat pintura contra el rètol del local i l'han malmès. El casal independentista ha rebut atacs de caràcter feixista i espanyolista en reiterades ocasions durant la seva història, especialment en els dos anteriors locals de l'associació, però és la primera vegada que l'actual local de la plaça Sant Pere pateix una agressió d'aquest tipus.
L'associació ha denunciat la impunitat amb què sectors espanyolistes i ultradretans actuen a la ciutat, i ha reclamat tant a l'Ajuntament de Girona com al Departament d'Interior tolerància zero amb aquells qui promouen el racisme, la xenofòbia i els valors antidemocràtics. 
Polèmica amb agents de la policia nacional espanyola 
El passat mes de setembre, quatre agents de la policia nacional espanyola ja van protagonitzar una polèmica al Casal, quan van entrar al local amb actitud provocadora i van assenyalar diversos membres de l'entitat dirigint-s'hi pel seu nom sense haver-los identificat prèviament. 
 

La seu de la CUP a Girona també és atacada. 
Un dia després de l’agressió al Casal Independentista El Forn, aquesta nit la seu de la CUP a Girona també ha rebut un atac de les mateixes característiques. 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2013 
Girona (Gironès).- 

Uns desconeguts han atacat la seu de la CUP a Girona aquesta nit passada, i n’han tacat de pintura el balcó que dóna al carrer Ballesteries. Els fets han passat just un dia després que el Casal Independentista El Forn rebés també una agressió de les mateixes característiques. El local atacat també acull la seu de l’organització juvenil Arran, que s’ha afegit a la denúncia dels fets. 
La CUP no ha dubtat a relacionar ambdós atacs, i ha destacat la seva clara intencionalitat política. De la mateixa manera que El Forn, la formació ha recordat que en els darrers anys ha estat el blanc de diverses agressions i atacs de tipus feixista, i ha denunciat la impunitat amb què grups espanyolistes i ultradretans actuen sovint a la ciutat. 
En aquest sentit, la CUP s’ha sumat a la petició del Casal Independentista El Forn, que ahir va demanar tant a l’Ajuntament de Girona com al Departament d’Interior ‘tolerància zero’ amb els sectors que promouen aquest tipus d’actituds, i ha anunciat que interposarà una denúncia contra els fets. 
El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro ha situat l’agressió en el marc de l’ofensiva que l’espanyolisme està duent a terme en diferents àmbits com a reacció a l’avenç del procés d’alliberament nacional català. “Agressions com aquesta no ens espanten, sinó que ens esperonen a continuar lluitant i treballant per a l’alliberament social i nacional del nostre poble i per una democràcia plena i vertadera”, ha declarat el portaveu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada