divendres, 5 d’abril del 2013

Josep Lluís Trapero,un comissari investigat per la seva relació amb un narco, nou cap dels Mossos


Trapero, nomenat ara cap dels Mossos, està investigat al Cas Macedònia.
El conseller d'Interior Ramon Espadaler ha fet  diversos nomenaments que modifiquen l'estructura actual.
Pla, el comissari dels antiavalots, recol·locat.
 
[font: Setmanari Directa  03/04/2013]  
MANU SIMARRO  

El conseller d'Interior Ramon Espadaler ha fet diversos nomenaments que modifiquen l'estructura actual dels Mossos d'Esquadra. Dels canvis, dels quals encara hi ha incògnites per resoldre, destaquen dos: l'ascens de Josep Lluís Trapero, fins ara responsable de la Divisió General d'Investigació Criminal i que ara ocuparà la comissaria en cap de la policia autonòmica, i la recol·locació de Sergi Pla.
Pla, que va dimitir com a comissari de Recursos Operatius per haver mentit sobre l'ús de pilotes de goma la passada vaga general del 14 de novembre (una de les quals li va costar un ull a Ester Quintana), ha estat recol·locat per Espadaler com a cap de l'àrea regional de la Catalunya Central.

220 converses telefòniques amb Gutiérrez-Carvajo 
Trapero, nomenat ara cap dels Mossos, està investigat al Cas Macedònia instruït al Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona per la seva relació amb el cap d'una presumpta xarxa de col·laboració entre narcotraficants i funcionaris policials. El magistrat Joaquín Aguirre encara no ha decidit sobre la seva imputació però al llarg del sumari del cas ha recollit fins a 220 converses telefòniques entre el presumpte narcotraficant Manuel Gutiérrez-Carvajo i el comissari: una vuitantena realitzades per Trapero i fins a 140 realitzades per Gutiérrez-Carvajo.
El sumari, de desenes de toms i milers de pàgines, investiga si diversos comandaments i agents de la policia autonòmica, però també d'altres cossos com la policia espanyola o la Guàrdia Civil, han revelat informació protegida i protegit els narcos, a canvi d'informacions que els servia per desmantellar altres xarxes de narcotràfic.  
A l'informe encarregat pel jutge també consten 81 connexions telefòniques entre Carvajo i Antoni Salleras, sotsinspector de la comissaria fins ara dirigida per Trapero, la d'Investigació Criminal, i onze més amb Josep Monteys, cap de l'àrea a Girona. Les trucades, que han fet aixecar totes les sospites del magistrat instructor, podrien comportar-li a Trapero la imputació de diversos delictes de revelació de secrets, col·laboració amb xarxa de narcotràfic i obstrucció a la justícia, entre d'altres.

El comissari dels antiavalots, recol·locat 
Per la seva banda, el polèmic comissari dimitit de l'àrea de recursos operatius (que entre d'altres unitats agrupa al seu sí les d'antiavalots: la Brigada Mòbil i l'ARRO), ha estat recol·locat pel conseller d'Interior com a cap de l'Àrea Policial de la Regió Central. Nomenat per Joan Saura (ICV) com a comissari dels antiavalots, Pla va dimitir arran de l'ús irregular de pilotes de goma durant la vaga general del passat 14 de novembre. De resultes, la manifestant Ester Quintana va perdre l'ull. L'exconseller Felip Puig va anunciar el seu cessament el 13 de desembre, i fins ara ha mantingut el seu despatx a la seu central dels Mossos Ègara, on només set dies després 350 antidisturbis li van retre homenatge al pati central. Pla, que ja va ser recol·locat des de la policia espanyola, es va fer famós per una entrevista al programa ‘Salvados’ que dirigeix Jordi Évole, on assegurava que si el referent internacional del pacifisme Mahatma Gandhi hagués estat el 27 de maig de 2011 a l'acampada indignada de la plaça Catalunya de Barcelona també hauria rebut cops de porra per part de la policia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada