dimarts, 5 de març del 2013

Surt el llibre ‘GRUPS AUTÒNOMS. Una crònica armada de la Transacció democràtica’, de Joni D.



Presentacions al Nord-est durant els mesos de març i abril  
Als Estanys de Campmany el 16 de març, a Girona el 19 d’abril i a Olot el 20 d’abril 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/03/2013 
Campmany (Alt Empordà).- 


A Barcelona, el 14 de març, dia que es commemora el 35è aniversari de l’assassinat del company anarquista Agustín Rueda a la presó de Carabanchel, es presentarà a les 19:30h a Virus editorial, carrer de la Junta del Comerç núm. 18, al Raval, amb la participació de Mateo Seguí, autor del pròleg, l’assaig ‘GRUPS AUTÒNOMS. Una crònica armada de la Transacció democràtica’ de Joni D., que edita El Lokal i distribueix Virus.
En aquesta obra de Joni D. es descriu com a partir de setembre de 1973, quan era desarticulat el MIL, aquella ràtzia repressiva no va acabar amb el moviment autònom armat sinó que el va reforçar. Les accions per intentar evitar que s’escanyi a la presó Model el company Puig Antich, primer, i les que es van dur a terme per expressar la ràbia un cop realitzada aquesta, es van estendre com una taca d’oli. En poc temps es va passar de lluitar contra una dictadura feixista a fer-ho contra una democràcia capitalista i monàrquica. Van ser els temps en que el rei jurà els ‘Principios del Movimiento Nacional’ i la Constitució de 1978, el PSOE abandonà el marxisme, el PCE deixà enrere el republicanisme i el capital fonamentà les bases del sistema social que ha acabat esclafant socialment i econòmica la ciutadania de l’Estat espanyol. 
Fou una lluita que durà poc més de deu anys fins que el 1984 es desmantellaren els darrers grups actius. Aquest llibre ens apropa als joves que van formar part d’aquells grups autònoms que es van rebel·lar davant de la gran mentida anomenada "transició democràtica".
Llistat de presentacions confirmades: 14 de març, al Raval de Barcelona, a Virus; el 16 de març, a Capmany, en les jornades de Marxa d’Homenatge als Maquis; el 20 de març a Sants, a Barcelona, a La Ciutat Invisible; el 22 de març, a Sant Andreu, a Barcelona, a l’Ateneu Llibertari; el 23 de març, a Granollers, a Anònims; el 24 de març, a Sallent, a l’Ateneu Rocaus; el 4 d’abril a Nou Barris, a Barcelona, a l’Ateneu Popular; el 5 d’abril, a Terrassa, a El Kasalet; el 6 d’abril, a Mora d’Ebre, a la Societat Obrera; el 12 d’abril, a Santa Coloma de Gramanet, a la Biblioteca Social La Hoguera; el 13 d’abril a Sants, a Barcelona, al Merkadillo Punk, pel matí; el 13 d’abril, a Berga, a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, per la tarda; el 14 d’abril, a Tarragona, a l’Ateneu Llibertari Alomà; el 18 d’abril, a Gràcia, a Barcelona, a Aldarull; el 19 d’abril, a Girona, a Kan Kolmo; el 20 d’abril, a Olot, a la Biblioteca Social - CNT; l’1 de juny a  Caldes de Montbui, al Centre Democràtic i Progressista; el 9 de juny, a la Marxa d’Homenatge als Maquis de Ponent.

Per més informació: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada