dimarts, 5 de març del 2013

Dura confrontació entre el Millor i CiU al ple de Lloret per les implicacions del cas Clotilde


"Per mi i el meu grup, vostès ja són uns corruptes, la màfia no són els russos, són vostès", va manifestar el portaveu del Millor en referència a CiU.

Marc Fuertes explica que l'alcalde
 el va fer investigar tres vegades per Mètode 3. 
Fuertes demana la dimissió de Codina a qui titlla de gàngster i mafiós aquest respon que ell també hauria de plegar en estar imputat.

 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/03/2013 
Lloret de Mar (La Selva).- 

El ple municipal de Lloret de Mar (la Selva) d’aquest dilluns al vespre constitueix una sessió d'alta tensió política, especialment al principi, quan el portaveu del Millor, Marc Fuertes, i l'alcalde per CiU, Romà Codina, han protagonitzat un dur enfrontament dialèctic on n’hi havia per llogar cadires.
Malgrat que els primers punts no tenien res a veure amb el cas Clotilde i la trama de blanqueig de diners per part de la màfia russa a la localitat, les acusacions van centrar el debat. En aquest sentit, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va arribar a titllar l’alcalde, Romà Codina, de gàngster i mafiós, en referència a l’organització criminal que lidera el diputat de CiU i antic alcalde Xavier Crespo, i aquest va demanar que plegués perquè també està imputat.  
La primera topada entre els dos grups va ser al punt cinquè, on s'aprovava un reglament del servei domiciliari d'aigua de Lloret. El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va aprofitar que el tema era d'aigua per afirmar que "les aigües de Lloret estan molt brutes" i fer referència al cas Clotilde. Concretament, al regidor Josep Valls, imputat en el cas. "No ha de continuar decidint sobre les qüestions de diners. Per nosaltres Valls ja és culpable i segur que la sentència serà culpatòria", va afirmar Fuertes, que va criticar que malgrat no tenir delegacions Valls té un sou de 1.700 euros, per sobre d'altres regidors de govern, i va tornar a demanar que dimiteixi. "Creiem que el ficaran a la presó", va manifestar sobre el regidor imputat.  
Està en el sumari que Codina va dir: "Jo ja li vaig dir a Xavier [Crespo] que Convergència Democràtica de Catalunya li posi mà d'una puta vegada"   
L'alcalde, Romà Codina, va respondre Marc Fuertes contraatacant. "Tot el que ha manifestat vostè, voldria que constés en acta perquè hi ha un procés judicial obert i potser s'haurà de menjar tot allò que ha dit", va afirmar Codina. L'alcalde, a més, va manifestar que potser Fuertes també hauria de plegar. "No faré servir el llenguatge barroer que fa servir vostè. Però vostè també està imputat, potser hauria de dimitir com a portaveu del seu grup", va afegir el batlle de Lloret. La confrontació, però, no es va quedar aquí, sinó que va anar a més. Durant el següent punt de l'ordre del dia, que era sobre una modificació puntual del POUM i el sistema hidrogràfic, Fuertes va tornar a carregar. "Per mi i el meu grup, vostès ja són uns corruptes. La màfia no són els russos, són vostès", va manifestar el portaveu del Millor, que tot seguit va llegir una part del sumari del cas Clotilde. En aquest fragment es recull una conversa de Codina i Valls en què es parla sobre una acta que Fuertes va fer aixecar per vendre alcohol a la benzinera de l'alcalde. Segons va llegir Fuertes, Codina en la conversa li deia "valent fill de puta" i després afirmava: "Jo ja li vaig dir a Xavier [Crespo] que Convergència Democràtica de Catalunya li posi mà d'una puta vegada". 
Fuertes cusa l'alcalde d'estar al darrera de tres investigacions que li ha fet Mètode 3 
Davant d'aquesta conversa del sumari, Fuertes va demanar explicacions a l'alcalde i va afirmar: "És vostè un gàngster, un mafiós". I tot seguit, Codina el va tallar demanant "respecte", però Fuertes va continuar llegint les definicions dels dos termes. I va manifestar que després d'aquella afirmació de l'alcalde ell "casualment" va perdre algunes concessions per la seva empresa. A més, va acusar l'alcalde d'estar al darrera de tres investigacions que li ha fet Mètode 3. També va posar de manifest que després d'allò ha rebut "amenaces telefòniques", li han punxat rodes i també va afirmar que havien anat a buscar ex parelles i ex treballadors seus per treure-li "merda". "I si té nassos desmenteixi això. Li portaré testimonis", va manifestar.  "Mai m'hagués imaginat que tindria la baixesa de fer el que ha fet. No pot utilitzar CDC per intentar destruir un contrincant polític", va concloure.  
Codina, una mica descol·locat, no va voler entrar més en la confrontació: "Veig que avui em vol treure de polleguera, però no podrà", va respondre l'alcalde, que va afegir que amb aquelles afirmacions el que ell demanava era "assessorament jurídic" a CDC i res més. "Les coses que ha dit aquí són per contestar de manera barroera, però no ho faré. A mi em van donar educació, amb vostè van quedar curts", li va etzibar. I va acabar negant les acusacions: "Que jo l'espio? A mi que m'importa el que faci vostè, senyor Fuertes".  
Després d'aquests episodis la tensió ha disminuït, però es va donar una "casual" coincidència de vots en contra o abstencions de Millor, PP i PSC que han fet que no es poguessin aprovar alguns punts d'urbanisme. En el punt en què s'havia d’aprovar la declaració d'una nova zona verda al municipi, tant Romà Codina com el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, s’han mostrat  sorpresos per aquests vots conjunts. "Estic veient un seguit de votacions que són com una mena de bloqueig", segons Codina. Després, però, ja no s’ha repetit.  
A les acaballes del ple, Marc Fuertes torna a treure el cas Clotilde, en aquest cas per demanar una investigació "interna" a l'Ajuntament de Lloret que aclareixi els fets i sol·licita també que "s'aparti els funcionaris sospitosos". A més, també ha tornat a demanar la dimissió de Valls, Codina i el grup municipal de CiU.
L'alcalde respon que no volen dimitir i que en el ple Marc Fuertes s'ha "passat moltíssim". A més, Romà Codina ha anunciar que no s'obrirà cap investigació. 
Quan es destapa la caixa dels trons de CiU resulta que fins ara l’Estat era encobridor 
L’Estat fins ara era encobridor de les activitats delictives del pujolisme, però ara destapa la caixa dels trons de CiU. En aquest sentit Miquel Sellarès, en un escrit en defensa del bon nom d’Artur Mas i la necessitat d’una entesa CiU amb ERC per portar a bon port el procés nacional català, publicat en l’edició del 28 de febrer del diari ‘El Punt Avui’, exposa el seu criteri sobre que l’Estat i els seus serveis d’intel·ligència i contraintel·ligència estan condicionant enormement les actituds polítiques d’alguns dirigents de CiU mitjançant informacions i dossiers per tal que aquests polítics frenin el procés sobiranista a canvi que l’Estat no difongui informacions que posin en compromís greu les seves carreres polítiques i les seves vides personals, cosa que fa que les primeres operacions d’aquesta ofensiva en la guerra mediàtica ha tingut èxit, ja que alguns dirigents i sectors de CiU que obertament donarien suport al procés sobiranista català a hores d’ara reculen i fomenten desànim entre els seus entorns, en els quals no s’entén ben bé què és el que realment està passant. Una referència, al nostre entendre, a Felip Puig, la família Pujol, Duran Lleida i altres elements de l’entorn d’Artur Mas que l’estan frenant en el procés sobiranista. Igualment, el canvi d’actitud del comte de Godó vers Artur Mas i el procés nacional català. Ni un pam de net!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada