diumenge, 24 de març de 2013

Cesk Freixas dóna veu als que treballen per la cohesió social en un concert al festival "Strenes"


El concert solidari serà el 18 d'abril al Teatre Municipal i s'ha titulat ‘La veu dels invisibles’.
L'Àkan, la Fundació Oncolliga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Ateneu Naturalista pujaran a l'escenari.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/03/2013 
Girona (Gironès).- 

El cantautor Cesk Freixas ha organitzat, de la mà del festival Strenes, un concert únic on compartirà escenari amb representants d'entitats gironines que treballen a nivell social. Aquestes són l'Associació Àkan, la Fundació Oncolliga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Ateneu Naturalista de Girona.
El concert solidari serà el 18 d'abril al Teatre Municipal i s'ha titulat ‘La veu dels invisibles’, amb la intenció de reivindicar la tasca que fan aquestes entitats. Música, textos i poesia compartiran protagonisme i, fins i tot, hi haurà actuacions conjuntes de Freixas i el cor multicultural Àkan. Entre un 20% i un 25% de la recaptació es destinarà a les entitats. 
La nit de l'espectacle ‘La veu dels invisibles’ serà una de les més intenses de l'Strenes. "El festival no vol viure d'esquena a la realitat social del moment i per això hem organitzat aquest festival solidari", remarca el director del festival, Xavier Pascual, i afegeix que volen donar veu a entitats que fan molta feina a l'ombra en un moment de crisi com l'actual.  
L'Associació Àkan fins i tot cantarà amb Freixas dos o tres temes. "Aquest serà un dels moment més especials per mi i crec que trencarem moltes barreres i prejudicis", avança l'artista.  L'Associació Àkan impulsa, entre d'altres activitats, un cor multicultural per acollir persones immigrades. "Tenim aquest cor perquè la gent sigui feliç, quan les coses es posen dures la bellesa és necessària", reflexiona la presidenta de l'associació, Lluïsa Geronès. 
Una altra de les entitats que col·labora en el concert és la Fundació Oncolliga, que treballa des de fa 18 anys donant servei i suport a persones amb càncer i també a les seves famílies i, fins i tot, fa acompanyament psicològic en casos de mort. "Estem molt agraïts que hagin pensat en nosaltres", afirma la seva presidenta, Lluïsa Ferrer. 
La tercera entitat que participa del concert és l'Ateneu Naturalista de Girona, dedicada a la conscienciació i conservació del medi ambient. "Nosaltres volem una justícia social i ambiental a escala planetària", afirma el seu portaveu, Aleix Pagès.  
En l'acte també hi haurà un espai dedicat a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Gironina. La seva portaveu, Marta Afuera, reconeix que possiblement siguin "els més invisibles" però això ho han aconseguit amb un esforç "que no és lògic". "Des del 2007 s'estan fent execucions hipotecàries i ens ha costat molt fer-nos un lloc als mitjans de comunicació per denunciar-ho", lamenta Afuera. 
El concert s'estructurarà per blocs i les lletres de les cançons de Freixas donaran peu a la lectura dels textos de les entitats. "Moltes de les meves cançons parlen de medi ambient, habitatge, sanitat o immigració i serà fàcil combinar-ho", afirma l'artista. "Cantem perquè hi ha una resistència i com a creadors culturals no ens en podem sentir aliens".
Les entrades es vendran a través de les quatre entitats, la web del festival i les taquilles del Teatre Municipal (de 6 a 14 €). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada