dimecres, 13 de febrer del 2013

La mansió il·legal de Can Juncadella al PEIN del massís de Cadiretes autoritzada per Xavier Crespo va ser projectada pel seu germà Josep Maria


Josep Maria Crespo fou el conseller delegat de l'empresa Estaciones de Servicio de Kazakhstan SL i a través d'aquesta companyia va establir lligams amb governants de la república de l’antiga URSS, un territori clau per a l'extracció i la distribució de gas i petroli a tot el continent asiàtic.
El president a perpetuïtat del Kazakhstan es va interessar en la compra de Can Juncadella, i a través de la societat Flinder Data SL es va fer amb la titularitat d’aquesta finca amagatall.  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/02/2013 
Lloret de Mar (La Selva).- 

Fa dues setmanes esclatava un nou cas de corrupció que incrimina directament a l'antic alcalde convergent de Lloret de Mar (la Selva), Xavier Crespo. Una investigació de la Fiscalia Anticorrupció vincula presumptament aquest diputat de CiU al Parlament de Catalunya amb una branca de la màfia russa establerta a la Costa Brava. Regals, suborns, tràfic d'influències i xantatges són algunes de les acusacions que l'Audiència Nacional ha posat sobre la taula del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que decideixi sobre la seva més que probable imputació. La magistrada Maria Eugènia Alegret, expresidenta del TSJC i de l'ala conservadora de la magistratura, serà l'encarregada d'estudiar el cas.
Segons el setmanari ‘Directa’, les pràctiques irregulars no quedarien circumscrites a l'antic alcalde i el magnat Andrei Petrov. Fonts coneixedores de les actuacions urbanístiques al municipi de Lloret de Mar apunten que Josep Maria Crespo, germà de l'antic alcalde i diputat per CiU, és qui hauria intercedit per aconseguir que l'Ajuntament de Lloret de Mar, de la mà del seu germà, autoritzés la construcció il·legal d'una mansió a la finca de Can Juncadella, en uns terrenys que es troben dins de l'àrea de protecció mediambiental del massís de Cadiretes. Josep Maria Crespo des de l'any 1999 fou el conseller delegat de l'empresa Estaciones de Servicio de Kazakhstan SL. A través d'aquesta companyia va establir lligams amb governants de l'antiga república soviètica, un territori clau per a l'extracció i la distribució de gas i petroli a tot el continent asiàtic. El president del Kazakhstan es va interessar en la compra de Can Juncadella, i a través de la societat Flinder Data SL es va fer amb la titularitat de la finca l'any 2004.
Segons informa el diari ‘El País’, Josep Maria Crespo poc després va planejar les obres de remodelació de la finca, que malgrat ser il·legals havien estat autoritzades pel consistori de Lloret. Per fer-ho va utilitzar un arquitecte del seu despatx i així va aconseguir ocultar el cognom Crespo i evitar que fos relacionat amb el germà i aleshores alcalde per CiU. Testaferros i empreses pantalla 
Una complexa xarxa de testaferros i empreses pantalla va facilitar tota l'operació. Fonts coneixedores de l'entramat, asseguren que el projecte es va formalitzar a través de la mercantil Desarrollos Integrales Constructivos SL, que està dirigida per dues persones sense relació aparent amb Crespo. Un estudi detallat de les actuacions d'aquesta companyia, però, ens condueix fins a ell i el seu entorn familiar més directe. A més, un vehicle de gama alta valorat en més de 50.000 euros i utilitzat per la família Crespo està registrat a nom d'aquesta societat mercantil.
El fiscal de medi ambient de Girona va obrir l'any passat una investigació per aclarir les responsabilitats penals que s'amagaven darrera d'aquesta edificació il·legal. Les pesquises judicials han portat fins a la imputació de les arquitectes de l'Ajuntament de Lloret de Mar i de la Comissió d'Urbanisme de Girona, que ho van autoritzar malgrat tres informes contraris del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.
El paper de l'alcalde de Lloret, Romà Codina 
Aquest dissabte 9 de febrer el cap de redacció de política i comarques del ‘Diari de Girona’, Jose Callol, en escrit d’opinió exposa que “el paper de l'alcalde de Lloret, Romà Codina, en l'afer de la màfia russa és, en el millor dels casos, esperpèntic. El primer dia de l'operació Clotilde, a part de mostrar-se indignat perquè s'havia batejat el cas amb el nom d'uns jardins "tan bonics", també va desvincular rotundament l'afer de l'Ajuntament. Quin llamp de visionari està fet. Menys mal que l'Ajuntament no hi estava implicat. Menys mal que la Guàrdia Civil no havia demanat dades de cap "funcionari ni polític". Menys mal que estava tranquil perquè només havien demanat "dades concretes de persones físiques i jurídiques que viuen a Lloret", com si fos contradictori amb el fet de ser polític o funcionari. Home, Crespo deu ser una persona física que viu a Lloret i també n'era l'alcalde. Josep Valls, persona física, no només era regidor sinó que encara ho és. I aquesta setmana, o ha mentit o és el més desinformat pel que afecta al seu equip de govern. Tant que fins i tot el cap de l'oposició, Marc Fuertes, sabia més que ell sobre la renúncia de Valls. Codina va dir a aquest diari que no hi havia cap novetat al respecte, mentre el regidor li presentava la petició d'apartar-se temporalment. Gràcies.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada