dilluns, 28 de gener del 2013

Manifestació contra la sentència dels solidaris amb la Nuri



Unes 200 persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre contra la sentència de dos solidaris amb la Nuri que fa tres anys es van encadenar a les portes de la subdelegació del govern espanyol i avui han estat condemnats a 1 any i 4 mesos de presó acusats d'agredir uns mossos durant aquella acció de suport a Núria Pòrtulas.


 La manifestació ha recorregut el centre de la ciutat, des de la delegació del Govern fins als jutjats, enmig d'un fort dispositiu policial. Al llarg de la marxa, la manifestació s'ha anat parant a diversos punts com ara botigues elitistes, entitats bancàries i també edificis públics on s'han fet pintades amb proclames contra la sentència i a favor de l'absolució dels encausats.
El jutjat penal 5 de Girona ha condemnat a 1 any i 4 mesos de presó els dos solidaris  acusats d'agredir amb cadenes uns agents dels Mossos d'Esquadra en un acte de suport a Núria Pòrtulas el 15 d'abril del 2010. La sentència considera que no ha quedat provat que els condemnats utilitzessin cadenes per colpejar els agents, com sostenien les acusacions. Tot i això, conclou que els dos acusats sí que van agredir els mossos i els condemna per atemptat a agents de l'autoritat. La defensa ja ha anunciat que recorrerà "fins al final" la sentència perquè considera que és una condemna "arbitrària", "política" i "amb poca base jurídica".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada