dimecres, 30 de gener del 2013

Girona policial


Comunicats de l'Assemblea de Suport a la Nuri.





Girona policial
El dilluns 28 de gener al vespre s’ha realitzat una manifestació com a resposta de la condemna de dos companys que es van encadenar en el marc de la setmana d’accions que va tenir lloc el 2010 mentre es deliberava la llibertat de la Núria al Tribunal Suprem.
Els dos membres de l’Assemblea de Suport a la Núria han estat condemnats a 1 any i 4 mesos de presó per atemptat a l’autoritat, és a dir empentes ja que les agressions no han quedat demostrades i el pagament d’una sanció de 4550 € per responsabilitat civil a dos policies.
Les penes imposades fan referència a l’encadenada realitzada pels dos companys a les portes de la subdelegació del govern. 
Aquests fets s’emmarcaven durant la setmana de lluita en la qual vam realitzar diverses accions de desobediència civil, com a mostra de suport durant la deliberació del recurs presentat davant del Tribunal Suprem.
Com a resposta s’han organitzat dues convocatòries, a les 16h. la roda de premsa on hi havien 4 furgonetes d’antiavalots custodiant els jutjats i posteriorment la manifestació que s’ha convocat a les 19h que ha recorregut diferents carrers del centre de Girona, cridant consignes, realitzant pintades a les institucions i encartellant la ciutat. Ja des de l’inici s’ha respirat una situació tensa, trobant-nos amb diferents controls policials a les entrades de la ciutat; on varies persones han estat retingudes, les han identificat, registrant diferents objectes i robant-ne una part. Volem denunciar que al llarg de la manifestació hi ha hagut un fort i desproporcionat desplegament policial; amb 14 furgonetes d’anti-avalots de l’ARRO i la BRIMO esperant els manifestants per assetjar-los al final del recorregut.
No els hi ternim por! No ens faran callar!
CAP CONDEMNA ENS FARÀ CREURE

Fort desplegament policial abans, durant i després de la manifestació.
Deprés de 4 mesos del judici i d'una sentència redactada el 30 de novembre, avui hem tornat a sortir al carrer més d'un centenar de persones per mostrar el nostre rebuig a una sentència sense fonaments i amb una voluntat absolutament política.
.Avui hem tornat a viure un altre passatge esperpèntic dels mossos d'esquadra i de les estratègies del departament d'interior.  Per tal d'impedir que la manifestació transcorregués amb normalitat, un fort desplegament polical especial ha bloquejat les entrades a Girona, retenint i escorcollant a una sèrie de cotxes que volien assistir a la manifestació i requisant gran part del material.
L'espectacle realitzat per les més de 10 furgonetes de la brigada BRIMO vinguda especialment per l'ocasió i 5 furgonetes de les ARRO no ha acabat aquí. 
Un cop finalitzada i desconvocada la manifestació els diferents antiavalots han baixat de les furgones amb una voluntat absolutament provocativa i dsposats a iniciar una carrega sense sentit contra els manifestants. 
Per tal d'evitar les provocacions absurdes els manifestants han marxat pes carrers de la ciutat durant més de 30 minuts dispersant-se poc a poc i tot perseguits per tal de generar pànic entre nosaltres. 
Un cop més ens trobem trabes per poder sortir al carrer a fer sentir la nostra paraula que pot fer trontollar el seu stablishment i amb una demostració més que els gaire bé 6 anys de lluita han incomodat els cossos policials.
CAP CONDEMNA ENS FARÀ CREURE.
www.nurialliure.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada