dilluns, 21 de gener de 2013

El jutge acusa Llanos de Luna de malbaratar recursos públics per atacar els trens de la manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana que va contractar l’alcaldia (CiU) de Girona


El jutge condemna totes dues parts, Estat espanyol i Ajuntament de Girona, a pagar els costos del procés. 
El contenciós núm. 1 resol que l'Ajuntament de Girona es va excedir contractant trens l'11-S. 
La sentència retreu a la Delegació del Govern espanyol que intenti utilitzar les institucions amb la intenció d'aconseguir beneficis polítics i electorals. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/01/2013 
Girona (Gironès).- 

El jutjat contenciós número 1 de Girona ha estimat parcialment el recurs interposat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya contra l'Ajuntament de Girona i anul·la el decret en què el consistori va contractar un servei especial de trens per desplaçar els ciutadans fins a la manifestació de l'11-S a Barcelona, que havia convocat l’Assemblea Nacional Catalana. El magistrat considera que l'Ajuntament de Girona es va excedir del seu àmbit competencial contractant el servei però també retreu al Govern espanyol un intent d'utilització de les institucions amb la intenció “d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral” i considera que s'han malbaratat recursos humans i econòmics.
En aquest sentit, el jutge condemna totes dues parts, Estat espanyol i Ajuntament de Girona, a pagar els costos del procés. 
En la sentència, el magistrat considera que l'Ajuntament de Girona s'excedeix del seu àmbit competencial amb la contractació dels trens, perquè la manifestació a Barcelona tenia un caràcter “clarament supramunicipal”. Ara bé, el magistrat també retreu a la Delegació del Govern espanyol, que encapçala María de los Llanos de Luna, un “intent d'utilització de les institucions amb la intenció d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral, encara que a la fi es demostrin erronis”. 
L'Ajuntament de Girona va conèixer el passat 20 de novembre que la delegada del Govern espanyol al Principat de Catalunya havia interposat una demanda per haver contractat els dos trens que van sortir de Girona i Figueres amb destí a Barcelona amb motiu de la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana el passat Onze de Setembre. 
La demanda de Govern de l'Estat espanyol  tenia com a objectiu que s'anul•lés el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona del 7 de setembre de 2012, a través del qual es formalitzava la contractació dels dos combois, uns trens que es van pagar amb els diners dels bitllets i que, a més, van generar un superàvit de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada