dimarts, 1 de gener del 2013

El conseller Espadaler assegura que la Generalitat no tancarà cap bordell de la Jonquera


Un fals avís de bomba obliga a desallotjar el macro prostíbul ‘Paradise’ el cap d’any 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/01/2013 La Jonquera (Alt Empordà).-

 El recent estrenat conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, ha descartat aquest dimarts al migdia ordenar una clausura preventiva del macro prostíbul fronterer de la Jonquera (Alt Empordà) anomenat ‘Paradise’ després del fals avís de bomba que va obligar a desallotjar el bordell i engegar un dispositiu policial de Mossos d’Esquadra especial durant la nit de cap d'any. El conseller Espadaler ha assegurat que ni l'episodi d'aquesta revetlla ni la bomba desactivada dies enrere a la porta del prostíbul són motius que puguin portar al Departament d’Interior del Govern de la Generalitat a pensar en aquesta possibilitat. "Estaria fora de lloc la clausura", ha dit Espadaler, tot recordant que una ordre així "s'ha de fer sempre dins el marc legal i mentre el local compleixi totes les normes no es pot fer una clausura". En aquest sentit, el que sí ha explicat Ramon Espadaler és que des del Departament d'Interior han volgut "oferir diàleg franc i obert" a l'Ajuntament de la Jonquera per "donar-li suport" en tot el que es pugui, així com també amb els propietaris del macro prostíbul. I és que, de moment, la investigació dels fets segueix en marxa i el conseller d’Interior no ha volgut parlar de les mesures que, més enllà d'això, es volen podrien posar en marxa per evitar nous incidents. Preguntat pel fals avís de bomba, Ramon Espadaler s'ha limitat a explicar que el dispositiu posat en marxa pels Mossos d’Esquadra ha obligat a desallotjar al voltant de vuit-cents clients que estaven dins el macro prostíbul, i que, després de les feines d'inspecció dels agents policials i d'un resultat negatiu de totes les proves, tot ha tornat a la normalitat al voltant de les 2:30 hores de la matinada d’aquest dimarts 1 de gener.
Al mateix temps, segons les agències, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar descobrir qui hi ha darrere de l'amenaça telefònica de bomba contra el macro prostíbul esmentat. Cap a les onze de la nit del dilluns, 31 de dsembre, els treballadors del bordell van rebre una trucada anònima que alertava de la col·locació d'un artefacte explosiu que havia d'esclatar al cap d'una hora, a la mitjanit. Tot i que els Mossos d'Esquadra no van donar molta credibilitat a l'avís, van optar per la cautela degut als precedents del cas, ja que en les últimes setmanes s'han produït dos atacs contra el prostíbul ‘Paradise’. Per aquest motiu, vuit dotacions de la policia autonòmica de la Generalitat, els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) i unitats canines d’aquest cos policial es van desplaçar fins al bordell, un dels més grans d'Europa i amb restaurants i bingos situats als seus voltants. 
Els agents dels Mossos van procedir a desallotjar les al voltant de vuit-cents clients que es trobaven a l'interior del bordell amenaçat i van inspeccionar les instal·lacions del prostíbul, així com els vehicles que havia a l'aparcament exterior. Una vegada donades per segures les instal·lacions del bordell, prop de les tres de la matinada, els clients i les prostitutes van poder tornar a entrar a l’interior.  
Les agències informen que segons fonts policials de la investigació la trucada era un missatge gravat per una veu d'home que es repetia i no va ser considerada massa veraç, però va provocar que, davant els precedents de l'últim mes, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de la Jonquera, Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques es desplacessin ràpidament fins al lloc, ja que el dia 13 de desembre passat, dos encaputxats van llançar prop del prostíbul dos petits artefactes des d'una moto, dels que només va explotar un i va causar danys en un magatzem del prostíbul, i el passat 23 de desembre, cinc encaputxats, un d'ells armat amb un fusell, van deixar un cotxe bomba a l'aparcament del prostíbul que finalment no va esclatar per causes tècniques.
El passat 24 de desembre a la tarda diversos cossos policials i mitjans de comunicació van rebre un correu electrònic que reivindicava, en nom d’un grup delictiu autoproclamat ‘La Horca 666’, els atacs mafiosos amb artefactes explosius al bordell ‘Paradise’ i advertia que les bombes cada vegada serien més potents. També explicava que les amenaces eren degudes a una qüestió de deutes pendents amb el propietari del bordell esmentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada