divendres, 11 de gener del 2013

Casav Viejas: Efemèride dels 80 anys de la insurrecció comunista llibertària de gener de 1933

Efemèride de la insurrecció comunista llibertària de gener de 1933 
Vuitanta anys de la massacre de Casas Viejas



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/01/2013             Redacció Benalup Casas Viejas (Cadis).- 

En aquesta efemèrides revolucionària insurreccional de gener de 1933, on la classe obrera i els jornalers de pagès van proclamar comunes comunistes llibertàries i en el cas andalús de Casas Viejas, el poble del crim republicà burgès d’Estat, on la Guàrdia d’Assalt va assassinar famílies de jornalers, com ara la de l’anarquista anomenat Seis Dedos, els propers dies 11, 12 i 13 de gener hi ha diversos actes a la població dels fets.
El divendres 11 de gener, a les 12 del migdia, es farà una ofrena floral al cementiri de Casas Viejas. També, a les 19:00h una exposició fotogràfica dels fets de gener de 1933, titulada ‘Los lugares de los sucesos de Casas Viejas’, a la casa de cultura de Benalup Casas Viejas. 
El dissabte 12, hi haurà a les 12 del migdia una taula rodona sobre els fets de 1933 a la casa de cultura.  
Durant els tres dies, divendres, dissabte i diumenge, a les 20:30h es faran uns actes de recreació històrica a cura del grup de teatre El Hijo de la Luna en el centre del poble.
Aquests actes són oficials. A nivell del moviment llibertari es fan altres actes arreu d’Andalusia de major contingut, per reivindicar aquella insurrecció proletària i jornalera amb la proclamació del comunisme llibertari l’any 1933 enfront la dictadura democràtica burgesa de l’Estat republicà capitalista espanyol.  
En aquest sentit, a Sevilla, més enllà de parlar dels fets de Casas Viejas sense treure lliçons d’actualitat, el Centre Social Ocupat Autogestionat ‘Sin Nombre’ vol analitzar críticament el règim de la Segona República tal com era i desmitificar aquest tipus d’Estat. Per això, el divendres 11 de gener, a partir de las 20:30h, al CSOA ‘Sin Nombre’, de Sevilla, es farà una exposició, la projecció de la pel·lícula ‘Casas Viejas’, de José Luis López del Río (1983) i com no podia faltar, una animada tertúlia, una xerrada distesa, sense un ordre del dia, sense presa, sense obligació d’aconseguir consens. Des d’aquest col·lectiu se volen rellançar aquest tipus de tertúlies per així intentar fomentar l’enriquiment personal, fora de les tedioses conferències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada