dilluns, 21 de gener del 2013

Cas Juan Pablo Torroija. Declaració de policies locals als jutjats de Girona aquest dilluns al matí. Mentre el cap de la Policia Local de Girona i l’alcalde posen els peus a la galleda.

L'acusació particular ha demanat imputar per homicidi imprudent als policies locals 10.188 i 11.143 pel cas de l'argentí Juan Pablo Torroija, de 41 anys, que va patir asfíxia cerebral en estranyes circumstàncies en una garjola de la Policia Municipal de l’Ajuntament de Girona., governat per CiU.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/01/2013 
Girona (Gironès).- 

L'acusació particular ha demanat imputar per homicidi imprudent dos policies locals gironins pel cas de l'argentí Juan Pablo Torroija, de 41 anys, que va patir asfíxia cerebral en estranyes circumstàncies en una garjola de la Policia Municipal de l’Ajuntament de Girona, governat per CiU.
Es tracta de l'agent 10.188, encarregat de la custòdia del detingut, i del caporal que aquella nit de juliol estava de cap de torn a la comissaria, amb número 11.143.
L'advocat criminalista gironí que porta el cas Torroija ha demanat a la jutgessa que se'ls imputi formalment per un delicte després que aquest matí del dilluns 21 de gener se'ls hagi pres testimoni. Segons l’advocat de la família Torroija, els dos policies municipals van actuar amb absoluta deixadesa perquè després que “s'intentés penjar un primer cop, hi havia elements evidentíssims per pensar que tornaria a provar de treure la seva vida”. 
Això és la versió de l’advocat criminalista, però si tenim en compte les acusacions que van fer el passat dissabte, segons escriu el periodista Óscar Pinilla al diari nacional catòlic vaticanista ‘El Punt Avui’ en la seva edició de diumenge 20 de gener, el cap de la Policia Local de l’Ajuntament de Girona, Josep Palouzié, i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. un antic periodista del diari ‘El Punt’ i que de les JERC es va passar a la pujolista Convergència Democràtica de Catalunya, contra la família Torroija i fins i tot contra l’acusació particular de l’advocat, tenim la clau del cas, en que tot apunta que no hi va haver una asfíxia cerebral per pròpia decisió de la víctima. Això fa pudor de quelcom més, doncs Palouzié va afirmar que tot plegat es tractava d’un “fet totalment imprevisible, com ja ha confirmat la jutgessa” que va instruir, en principi, el cas Torroija. I va afegir aquest policia en cap que “els fets van comportar una campanya mediàtica contra l’Ajuntament i la policia, acusant-nos de torturadors i assassins”, A més, va arribar a dir que “fa mal pensar com un tema tan greu, impulsat pels gran defensors de l’ètica, acaba convertint-se simplement en una manera de cercar un rescabament econòmic”. L’alcalde de Girona, al seu torn, va afirmar temeràriament que en aquest cas hi ha hagut manipulació i s’ha actuat amb “mala fe” contra la Policia Local de Girona.
L’adagi diu que “per la boca mort el peix”. En aquest sentit, Palouzié i Puigdemont han posat els peus dins la galleda. Juan Pablo Torroija serà uns dels seus mal somnis per sempre més i val més que l’Ajuntament de Girona es tregui de sobre elements nocius i sense senderi com ara Palouzié i els agents 10.188 i 11.143.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada