dilluns, 31 de desembre del 2012

Torremadé va pagar 19.360 euros a l’advocat, que ha defensat els interessos d’Unió en els casos Treball i Turisme, tres dies abans de plegar de la Diputació





Estrena com a lletrat va assessorat l’assetjament etílic de Torremadé a Minerva.
Estrena hauria de presentar un dictamen sobre ajudes a companyies aèries mentre fonts de la Generalitat asseguren que mai s’ha rebut. 
El 7 de desembre, enmig del pont de la Constitució, Torremadé va rebre una factura d’aquest advocat i, com a president de la Diputació, va ordenar aquest pagament i va tancar l’expedient de contractació. 
Tres dies després l’alcalde de Salt anunciava que s’apartava temporalment de les funcions a la Diputació de Girona.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/12/2012 Redacció Salt (Gironès).- 

L’advocat de Barcelona i un lletrat de confiança de la cúpula d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Rafael Entrena es va fer càrrec dels alts càrrecs democristians afectats en els casos Treball i Turisme. Segons el ‘Diari de Girona’ aquest advocat és molt proper als germans d’Unió i empresaris reconeguts Sánchez Lliure. Gràcies a un escrit del periodista de tota la vida Josep Maria Amargant, cap de Protocol de la Diputació de Girona des del temps de la Transició postfranquista, es va conèixer públicament l’existència d’un estret vincle professional del  lletrat Entrena amb el cas Minerva Amador i Jaume Torremadé, a favor de l’alcalde de Salt, un embolic a nivell d’Unió a Salt que tractant-se d’un alcalde democristià ben torrat  a les postres d’un sopar polític amb una aprenent en el partit que havia aconseguir un càrrec de confiança ben pagat a la diputació de la mà d’aquest grapa descontrolada i que aconsegueix el major desprestigi polític hagut i per haver de la Diputació de Girona. J. M. Amargant també va concretar que el cap de Gabinet de Presidència de la Diputació, Josep Maria Bros, li havia confessat que l’advocat Entrena era un  amic personal seu.
Tres dies abans de plegar temporalment de la Presidència de la Diputació Jaume Torremadé va pagar un dels dies informes encarregats al buró lletrat de Rafael Entrena, tot just després que aquest advocat hagués assessorat, segons J. M. Amargant, l’alcalde de Salt per negociar el silenci mediàtic i aturar un judici de faltes per assetjament sexual falòcrata per denúncia de la secretària a Salt d’Unió, Minerva Amador. Aquest dictamen del despatx Entrena sobre ajudes a companyies aèries a Girona va costar 19.360 euros a la Diputació i l’AGI, l’entitat promotora de l’aeroport gironí, assegura que mai l’ha rebut. Al mateix temps, la Diputació havia aturat darrerament, davant els darrers escàndols públics, el pagament d’un segon informe per valor de 20.000 euros que Torremadé havia encarregat sobre ajuntaments a l’advocat Entrena els mateixos dies de desembre.
El pagament de l’informe sobre companyies aèries a l’aeroport es va fer el 7 de desembre, un divendres senyalat en mig del denominat popularment pont de la Constitució, just el mateix dia que el buró Entrena havia emès la factura, malgrat ser un pont festiu.
Segons explica valentament el ‘Diari de Girona’, en la seva edició d’aquest dilluns 31 de desembre, tant Boros com Torremadé van signar aquell mateix dia de desembre l’informe d’execució del contracte, donant però vàlid que “els serveis facturats corresponen a l’objecte d’adjudicació”. El mateix dia 7 de desembre, J. M. Bros comunicava per escrit el tancament de l’expedient de contractació. I el 10 de desembre, Jaume Torremadé va anunciar que deixava temporalment el càrrec a la Diputació de Girona. 
L’AGI, entitat promotora de l’aeroport de Girona i constituïda per la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Generalitat de Catalunya, ha fet constar que “mai ha rebut” cap informe d’aquest tipus i al mateix temps que tampoc va ser encarregat a cap despatx d’advocats a petició seva, segons recull ‘Diari de Girona’ de fonts de la Generalitat. A més, no hi cap informe d’aquest tipus a l’expedient de la Diputació de Girona, malgrat hi ha qui encara diu que aquest existeix. A veure.
Cal recordar que 30.360 euros corresponents als pagaments de dos informes assignats per Jaume Torremadé, en menys de dos mesos, que va cobrar el lletrat Rafael Entrena de la caixa de la Diputació.
Com a persona de la més estricta confiança professional de Jaume Torremadé, Josep M. Bros va assumir l’1 de maig les tasques de “coordinació aeroportuari i transport aeri”. En el ple de la Diputació de Girona del 17 d’abril s’havia acordat que es pagaria a J. M. Bros un augment de 900 euros per fer aquesta feina, a més de cap de gabinet de la Presidència d’aquest ens provincial.
El passat mes d’octubre, Jaume Torremadé i el seu cap de Gabinet, J. M. Bros, va fer un encàrrec al despatx de Rafael Entrens sobre un “dictamen” sobre la possibilitat de “finançament de companyies aèries que puguin operar a Girona”, pel import de 19.360 euros. La despesa es va imputar al DipLab, un organisme creat pel mateix Torremadé i que ha estat criticat fins i tot pel mateix grup de CiU a la Diputació perquè no ha complert amb la feina encarregada durant l’any 2012.
El despatx de Rafael Entrena va enviar una carta a J. M. Bros per explicar-li en què consisteixen els treballs i quina seria la formula de pagament. El buró Entrena proposava fer reunions, estudiar els antecedents, la legislació i la jurisprudència. També es comprometia a fer una exposició de les conclusions del dictamen aleshores en curs.
Per la seva banda, la Diputació va autoritzar la despesa a principis de novembre. A finals de novembre es va donar a conèixer el cas de l’afer Minerva Amador. El 4 de desembre, el cap de Protocol de la Diputació, Josep M. Amargant, feia pública l’estratègia de Jaume Torremadé per tractar d’amagar el cas Minerva Amador, la fins aleshores assessorà per Unió a la Diputació de Girona i presidenta del partit a Salt. Just tres dies després de la publicació al ‘Diari de Girona’ i en l’edició comarcal del diari ‘El Punt Avui’ de l’escrit denúncia de J. M. Amargant, el president de la Diputació, Jaume Torremadé, signava tota la documentació relativa al primer informe encarregat a Rafael Entrena al mateix temps que donava per tancat l’expedient i feia el pagament corresponent. Torremadé s’apartava temporalment del càrrec el dilluns següent. 
El mateix advocat Entrena va confirmar al ‘Diari de Girona’ que, encara que ja no portava els cassos de Torremadé, l’havia assessorat durant el procés de l’afer Minerva Amador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada