dilluns, 24 de desembre del 2012

Entregades més de cinc mil firmes de persones usuàries de l’àrea bàsica de salut de l’Escala i els seus entorns als serveis territorials de Salut per protestar contra la privatització del CAP de a mans de la multinacional Eulen



-A Bellcaire s’ha aprovat una moció de rebuig a Eulen.

-A Roses s'ìnicia una campanya a favor del transport sanitari des de l’Alt Empordà. 

-Rebuig a les retallades en sanitat dels treballadors i les treballadores de l'Hospital Palamós i del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. 

-Treballadors i treballadores de l'Hospital Sant Jaume es manifesten en el ple d'Olot contra les retallades.

-Treballadors d’un geriàtric de Santa Coloma de Farners reclamen la paga doble d’aquest mes.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/12/2012 L’Escala (Alt Empordà).

Representants del comitè d’empresa de la Fundació Salut Empordà van entregat aquest dijous 20 de desembre més de cinc mil firmes de persones usuàries de l’àrea bàsica de salut de l’Escala i els seus entorns als serveis territorials de Salut de Girona de la Generalitat de Catalunya per protestar contra la privatització del CAP de l'Escala (Alt Empordà) a mans de la multinacional de neteja, seguretat i ETT Eulen. Les persones que van entregar les signatures eren membres del comitè d'empresa d’aquesta entitat de Figueres, declarada “sense afany de lucre”, que actualment es fa càrrec de la gestió del CAP i de set consultoris locals de l'Alt i Baix Empordà.El comitè d’empresa, en el decurs de quinze dies, han recollit el suport de prop d'una tercera part dels usuaris i usuàries de la zona d'influència de l'àrea bàsica de salut de l'Escala. Avui han transmetre la documentació al Departament de Salut de la Generalitat perquè aquest òrgan la faci arribar al president de la Generalitat, Artur Mas.  Segons van declarat aquests representants del comitè després de l’entrega en el corresponent registre d’entrada, "amb la mesura pretenem pressionar l'Executiu perquè recapaciti i retiri l'adjudicació provisional a una empresa com Eulen, que no té cap tipus d'experiència en el sector sanitari". El comitè d'empresa recorda que encara que l'adjudicació definitiva sigui per Eulen, Salut Empordà encara pot presentar un recurs contenciós administratiu, amb la qual cosa, fins que no es tanqués aquest procés judicial, la gestió seguiria anant a càrrec de la Fundació Salut Empordà.A Bellcaire (Baix Empordà) es va aprovar una moció de rebuig, en aquest cas per la privatització de la gestió sanitària de l'Escala, que afecta el dispensari ubicat a Bellcaire d'Empordà. Aquesta moció anteriorment s'havia consensuat amb els altres municipis de l'àrea d'influència (l'Escala, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Vilamacolum i Sant Pere Pescador). 


A favor del transport sanitari.                                                 La del CAP de l'Escala no és l'única campanya de recollida de signatures contra els canvis a la sanitat catalana. Des de fa uns dies una usuària de Roses (Alt Empordà) ha iniciat una campanya amb l'objectiu de fer arribar al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, la petició per un "Transport Sanitari Gratuït per al Tractament de Malalties Cròniques". Durant les primeres 48 hores des de la posada en marxa d'aquesta iniciativa s'han superat ja les 400 signatures, i la campanya segueix comptabilitzant adhesions a través de la plataforma d'Internet Change.org. La usuària, Sílvia Fargas, es veu obligada a desplaçar-se fins a l'Hospital de Figueres, de la Fundació Salut Empordà, tres cops per setmana, per rebre el tractament de diàlisi que necessita. Juntament amb amics i familiars, acaba d'iniciar aquesta campanya davant la notícia que el Govern vol fer pagar a partir d'ara pel transport sanitari a centres hospitalaris en cas de malalties cròniques, una mesura que afectaria a pacients que han de rebre tractaments com quimioteràpia, radioteràpia o hemodiàlisi, entre d'altres.


Moció a Palamós 

Per la seva banda, el ple municipal de Palamós (Baix Empordà) va aprovar una moció de suport al manifest en rebuig a les retallades en sanitat, publicat pels treballadors i treballadores de l'Hospital Palamós i del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables del grup municipal del PSC, ERC Palamós - Sant Joan i grup municipal d'Entesa Palamós - Sant Joan; mentre que el grup municipal de Convergència i Unió es va abstenir. 


Treballadors i treballadores de l'Hospital Sant Jaume es manifesten en el ple d'Olot contra les retallades Una representant intervé al final de la sessió per denunciar l'empitjorament de les condicions laborals  

Una cinquantena de treballadors i treballadores de l'Hospital Sant Jaume en representació del mig miler que té es van manifestar a fora de l'ajuntament d'Olot abans del ple municipal d'aquest dijous al vespre i, un cop iniciat, van entrar per seguir la sessió i intervenir-hi al final.Durant bona part del ple, van tocar botzines des de fora i van mostrar pancartes per les finestres de la sala de plens, cosa que, al final, els va recriminar l'alcalde, Josep Maria Corominas.Un cop acabat el ple, una representant del comitè d'empresa de l’Hospital Sant Jaume va llegir un breu comunicat en què manifestava l'oposició dels treballadors i treballadores d'aquest hospital a les retallades. Va ser una altra de les accions iniciades pel personal hospitalari dilluns passat amb la lectura d'un manifest i una recollida de signatures de suport.  En aquest manifest, alertaven que fa temps que les seves condicions laborals van malament; s'oposaven a les retallades actuals i a les que es preveuen i recordaven que afecten els treballadors i els usuaris i el nou hospital comarcal que s'ha d'obrir el 2013 sense els nous serveis previstos ni l'ampliació dels actuals. La representant del comitè va avançar que segurament presentaran una moció al ple de gener.



Treballadors d’un geriàtric de Santa Coloma de Farners reclamen la paga doble d’aquest mes

Una quarantena de treballadors i treballadores de la residència geriàtrica Sant Salvador d'Horta a Santa Coloma de Farners (la Selva) es van concentrar el dia 17 a les portes del centre de la gent gran per denunciar que a causa de la implantació d'un Reial Decret, enguany deixaran de cobrar la paga de Nadal, una nòmina que deixaran de percebre perquè malgrat formar part d'un patronat amb participació pública i privada, com denunciaven des dels sindicats, se'ls aplica igual el decret de l’Estat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada