dijous, 27 de desembre del 2012

Avui es firma el contracte de venda d’ATLL entre la Generalitat i Acciona

Recorder deixa la conselleria de la Generalitat.  







                                  TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/12/2012 Girona (Gironès).-

La firma del contracte de venda de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) a un consorci liderat per Acciona està previst  per aquest 27 de desembre. Es diu que el diner de la privatització servirà per a poder fer quadrar el pressupost de 2012 i  així reduir el dèficit de la Generalitat de Catalunya. Segons les agències, fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han confirmat que la rúbrica del contracte vol portar a terme, en principio, avui dijous 27, encara que no s’ha descart que es pugui  retardar en funció de com es desenvolupa la constitució del nou govern de la Generalitat. La decisió del conseller en funcions d’aquest departament, Lluís Recoder, de no repetir en el càrrec no té raó per aturar aquest procés de privatització d’ATLL, ja que el encarregat de signar  el contracte serà el secretari general de la conselleria, segon les mateixes fonts. 
La venda d’aquesta empresa pública és la major privatització prevista per la Generalitat, amb la que aconseguirà quasi 300 milions d’euros ara i uns 700 milions en el decurs dels 50 anys de concessió, en total mil milions d’euros. Aquesta entrada d’ingressos, dels quals 300 milions es faran efectius en el moment de la rúbrica, servirà per a reduir el dèficit de la Generalitat de Catalunya d’aquest any, que, en principio, no hauria de superar els 3.000 milions d’euros, el 1,5 % del PIB. 
ATLL subministra aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona i altres comarques properes. 
Acciona, controlada por la família Entrecanales, va guanyar el concurs d’adjudicació d’ATLL, en el que competia també Aigües de Barcelona (Agbar), que ha denunciat aquest procés d’adjudicació de la Generalitat, a cura de Recorder, que se’n va del Govern autonòmic. En el consorci que lidera Acciona hi ha també el banc d’inversions brasiler BTG Pactual, així com altres dues societats d’inversió. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada