divendres, 2 de novembre del 2012

El 31-O al Nord-est

En el cas de les comarques gironines, les incidències es van localitzar en els serveis de Renfe, on s'havien convocat uns serveis mínims d'un terç dels trens previstos en un dia laborable. 







Tramuntana Vermella Mail 31/10/2012 
Girona (Gironès).-



Sense trens de mitjana distància per la vaga convocada a Renfe per la CGT
La vaga general convocada pel sindicat CGT va afectar el transport públic ferroviari. 
En el cas de les comarques gironines, les incidències es van localitzar en els serveis de Renfe, on s'havien convocat uns serveis mínims d'un terç dels trens previstos en un dia laborable. 
De fet, els únics trens que estava previst que circulessin eren els regionals, que paren a totes les estacions. En canvi, no estava previst que hi hagués cap tren de mitjana distància.

Manifestació de CGT a Girona
Al mateix temps, una cinquantena de persones es van manifestar pels carrers de Girona per la convocatòria de jornada de lluita i vaga general del 31 d'octubre. Es va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat amb una pancarta que deia ‘Pel repartiment de la riquesa. Sí que hi ha diners, els tenen els banquers!’ firmada per la CGT. Un cop es va arribar a la plaça de Vi, es va llegir el manifest i es va fer una petita assemblea. La protesta obrera continuarà amb força el proper 14 de novembre amb la vaga general convocada arreu dels països del Mediterrani contra les retallades socials i laborals i la pèrdua de drets i llibertats que patim de forma virulenta la classe treballadores i les capes populars. Com bé es cridava a la manifestació “Això no és una crisi, és una estafa i se'n diu capitalisme!”.
Cal recordar, que entre altres activitats de la vaga social global i de consum del 31 d'octubre, a nivell de les comarques del Nord-est ja hi van haver durant les darreres setmanes difusió de propaganda a mà a la ciutat de Girona com també en estacions ferroviàries i en passos fronterers com ara el coll de Banyuls (Rabós, a l’Alt Empordà) el dimarts 30 d’octubre, on hi ha trànsit de gent que va al Pirineu marí i a dinar a restaurants de l’Albera.

El 31-O a Barcelona
Un piquet d'unes 500 persones han recorregut al matí el centre de la ciutat partint des de Plaça Catalunya, fent parades en algunes empreses on s'ha coaccionat als treballadors perquè no ecundaran la jornada de vaga, o bé pel que representen pel que fa al model modern d'explotació laboral. Han rebut visites al FNAC, l'empresa Apple, el BBVA, etc, baixant en manifestació per Via Laietana i acabant davant de la Patronal. A més del piquet central en diversos barris de la ciutat ha hagut piquets organitzats per les assemblees de barri.
Les aturades han estat seguits sobretot en el sector del transport, metro, RENFE, Correus, Remolcadors, empreas de telemàrqueting, etc. Els trens de rodalies funcionaven amb una freqüència d'entre 40 minuts i dues hores, al Metro de Barcelona en hores punta la freqüència de pas era de 18 a 20 minuts.
A la tarda la manifestació convocada per la CGT, CNT, Comissió Laboral del 15-M, COS, assemblees de barri ia la que s'han sumat com a bloc els treballadors de Metro convocats pel Comitè d'Empresa ha comptat amb l'assistència de 3.000 persones , partint des Arc de Triomf, passant per la Coselleria d'Interior, la Delegació de Govern, la seu de CiU i finalitzant als Jardinets de Gràcia amb la lectura d'un manifest.

Més informació a:
http://www.cgtbarcelona.org/                                                         /http://cntbarcelona.org/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada