divendres, 19 d’octubre del 2012

El Lokal conmemora el seu 25è aniversari



El 25è aniversari del Lokal de Barcelona tindrà lloc a Can Batlló el 19, 20 i 21 d'0ctubre.   
Hi trobareu espais de debats, exposicions, xiringos, música en directe, festa, màgia, bar i jalo.
Han estat 25 anys plens de vida i aprenentatge col·lectiu. Seguim al Raval, al centre rebel de Barcelona i seguim presents a les seves lluites i resistències.

Volem celebrar aquests 25 anys de la nostra experiència amb tota la gent amb la qual hem anat caminant i la que avui està obrint espais de lluita, resistència i construcció d’alternatives. Ho volem fer aprenent del passat i amb ganes de reflexionar sobre la nostra realitat.
Des de l’autogestió i la llibertat com a projecte i camí, convidem a assistir, presentar, exposar, vendre i intercanviar materials a tot tipus de mitjans tant físics com virtuals (fanzines, revistes, editorials, distribuïdores, mitjans d’informació alternativa), gent de la música, locals i llibreries alternatives, col·lectius, persones i organitzacions llibertàries i antiautoritàries.
Salut i sort. Hi esteu totes i tots convidats!!!
El Lokal. Associació Cultural El Raval          
            
Programa de les Jornades

-Divendres, 19 d’octubre
19 h. Obrim portes. Exposició: fotografies, cartells, documents de la memòria d’El Lokal.
20 h. Acte inauguració: El Lokal 25 anys. (Sala Gran).
Intervindran: Juantxo Estebaranz, Gabriela Serra i Iñaki García.
22 h. Sopar pica-pica i música fins a la 1h. de la matinada.

-Dissabte, 20 d’octubre
11 h. Obrim amb la fira de col.lectius.11.30 h. Ens sumem a la manifestació contra el desallotjament de Can Vies.
14.30 h. Dinar organitzat per la gent de Can Batlló.
16.30 h. Acte “La cultura contra el poder. Espais de resistència.” Intervindran: Virus Editorial, Kamilo de Kamilosetas Muskaria, Ateneu Popular 9 Barris, Ivan de La Ciutat Invisible, Can Vies i Can Batlló.
19 h. Acte “Com es construeix avui la comunicació alternativa”. Intervindran: Masala, Agència 29S, Directa, Cafè amb llet i Gala Pin.
21.30 h. Sopar.
22.30 h. Presentació del disc 25 anys d’El lokal i concert acústic: Juanito Piquete, Color Humano, Tamarindo i Amaranto.

- Diumenge, 21 d’octubre
11 h. Obrim portes
12 h. Acte cloenda. “Autogestió i lluita. Mirant endavant”. Intervindran: David Fernández, Joana Grezner i Col·lectiu Alestrinxeres.
14 h. Màgia amb el Mag Mon.
14.30 h. Dinar.
- Lloc de les Jornades: Can Batlló. C. Constitució, 19. (Barri de Sants, Barcelona) Metro Mercat Nou. FFGG Magòria - La Campana.

Històries del Lokal
L’octubre de 1987 obria les seves portes, al barri del Raval de Barcelona, El Lokal. Es creava un nou espai de trobada, informació i acció que permetia veure néixer, créixer i desenvolupar-se experiències alternatives i àcrates en ple casc antic.
Recollia l’esperit i el bagatge dels ateneus llibertaris, de la revista La Lletra A, de l’ANA (Agència de Notícies Alternatives), un lloc que fos obert i punt de referència per a les lluites i resistències de la ciutat.
Així, va començar de forma autònoma i constant, i després de provar diferents formes d’autofinançament, es va potenciar la llibreria i la distribuïdora de llibres, fanzines, enganxines, samarretes, revistes i K7’s, enfortint relacions -mitjançant l’intercanvi- amb altres col·lectius i distris de l’Estat, com Sabotaje i UPA a Madrid, Resiste i Hala Bedi a Euskadi, No Control a Saragossa, Masakre a València,...
Dins d’El Lokal varen ser presents lluites com la Insubmissió -amb el CAMPI-, l’antifeixisme -amb AENA- o el KAP (Kol·lectiu Anti-Presons), i d’altres com l’okupació o el rebuig al 92 olímpic i la ‘marca Barcelona’, juntament amb el projecte editorial Virus. La irrupció del zapatisme al 94 trobà el seu recolzament amb la creació del CSRZ. Podríem esmentar encara més, com l’Assemblea Antimilitarista de Catalunya, la Coordinadora contra l’especulació del Raval, la Revista Masala, Fet per Rates amb les seves serigrafies, i així fins avui.



  Tríptic programa d’actes 25 anys El Lokal



Ens pots trobar a:
http://www.ellokal.org
http://www.facebook.com/ellokal.raval
Twitter: @el_lokal, #ellokal25anys
e-mail: ellokal@ellokal.org
Telf: 93 329 06 43
C. de la Cera 1 bis, 08001 BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada