divendres, 19 d’octubre del 2012

Ajornada al 27 d'ocubre la Ruta anarquista al Prat per risc de pluja

Una ruta històrica recorrerà els espais de l’anarquisme pratenc

El proper dissabte 27 d’octubre a partir de les 10.45 sortirà des de la plaça de l’estació de tren una ruta que recorrerà a peu els diferents espais relacionats amb la història de l’anarquisme pratenc.



La passejada gratuïta i oberta a tots els públics serà comentada pels historiadors Jordi Ramos i Joan Montblanc, abarcant cronològicament el període de més preponderància d’aquest moviment a la població, entre els seus inicis a finals del s.XIX, quan es detecta la presència dels primers sindicats agraris impulsats per aquesta tendència, fins a la repressió franquista de postguerra, que es va acarnissar especialment a nivell local sobre centenars de militants que van patir la presó, l’exili i la mort.
En aquesta segona edició de la ruta anarquista a les explicacions històriques s’hi han sumat les obres de diversos artistes locals, comptant amb dibuixos de Xavier Mateo i muntatges fotogràfics de Xavier Esteban i Erika Sánchez, basats en imatges de l’època; reculls i declamacions poètiques de Mariano Martínez i el disseny gràfic de Xavier Iroz. Aquestes aportacions serviran per il•lustrar el recorregut, com també ho farà la web  www.elpratllibertari.cat que preveuen estrenar en aquella mateixa data i on quedaran exposats tots els materials relacionats amb la ruta. Els actes conclouran amb un dinar popular al parc del Fondo d’en Peixo amb diverses activitats que s’allargaran fins a la tarda.

 La ruta està organitzada per diferents col•lectius llibertaris d’àmbit local: Catarko, CNT-El Prat i la Distribuidora Mercat Negreque té els seus antecedents a l’any 2006 quan es va fer per primera vegada en el marc de les jornades llibertàries realitzades al Casal Okupat “KOP-Alta Tensió”

Nota de Catarco:                                                                                                   
Els actes que s'havien de cel·lebrar al Prat de Llobregat en el marc de la Ruta anarquista queden ajornats al 27 d'octubre pel risc de pluja

Per causa de les previsibles plugues que s'anuncien per aquest cap de setmana a la nostra població i el fet de que totes les activitats previstes s'havien de fer inevitablement a l'aire lliure, els col·lectius organitzadors hem decidit ajornar una setmana els actes de la IIª Ruta Anarquista passant-la al proper 27 d'octubre en els mateixos horaris.

Un cop consultades totes les persones implicades a la diada i vista la predisposició de tothom al canvi i que el cartell podia mantenir-se íntegrament sense la baixa de cap acte, hem preferit traslladar-ho una setmana evitant així els inconvenients que es poguessin ocasionar als assistents per un ajornament de darrera hora, més que previsible. Preguem traslladeu aquesta decisió pels mateixos canals en què heu convidat a més gent perque tothom quedi enterat, com així estem fent nosaltres.

Lamentem si aquest canvi suposa l'impossibilitat per assistir a algú que ja ho tenia previst i ens alegrem pels que per les dates ens havien comentat no podien venir i ara podran fer-ho. En tot cas, i mai millor dit, mai plou al gust de tothom, i sembla que aquestes pluges del dissabte estan més que assegurades. Així us animem a veure'ns el proper 27 d'octubre a les 10.45 a l'estació de Renfe del Prat i a la resta d'actes d'aquell dia que continuen igual...que ja sabeu que les negres tempestes que agiten els aires 
no ens impediran continuar lluitant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada