divendres, 29 de maig del 2020

David Poveda Campoy

Comitè Central Antifeixista de Vic. Drets, d'esquerra a dreta: Manuel Baillo López, Francesc Freixenet Alborquès i David Poveda Campoy; asseguts, d'esquerra a dreta: Jaume Jutglar Verdaguer i Lluís Aumatell Casellas

Comitè Central Antifeixista de Vic.
Drets, d'esquerra a dreta: Manuel Baillo López, Francesc Freixenet Alborquès i David Poveda Campoy; asseguts, d'esquerra a dreta: Jaume Jutglar Verdaguer i Lluís Aumatell Casellas


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST

El 29 de maig de 1902 neix a Múrcia l'anarcosindicalista David Poveda Campoy

Arran del cop militar feixista, entre juliol i octubre de 1936 representà l'FNIF-CNT en el Comitè Central Antifeixista de Vic, encarregant-se de la Secció d'Abastaments

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà a la frontera del Pirineu Oriental, però la seva companya i les seves dues nenes restaren al Principat de Catalunya

David Poveda Campoy: El 29 de maig de 1902 neix a Múrcia (Huerta de Murcia, Múrcia) l'anarcosindicalista David Poveda Campoy. El seu pare es deia Lorenzo Poveda i la seva mare, Dolores Campoy.

Quan era molt jove emigrà a Catalunya, on treballà de maquinista ferroviari en la Secció de Tracció dels Ferrocarrils de Catalunya (FCC) i s'afilià a la Federació Nacional de la Indústria Ferroviària (FNIF) de la Confederació Nacional del Treball (CNT), on ocupà càrrecs de responsabilitat.

Arran del cop militar feixista, entre juliol i octubre de 1936 representà l'FNIF-CNT en el Comitè Central Antifeixista de Vic (Plana de Vic, Osona), encarregant-se de la Secció d'Abastaments, i a començament de 1937 va rebre crítiques d'alguns ferroviaris cenetistes per la seva gestió en aquest comitè.

El març de 1937, amb altres companys cenetistes, s'encarregà de fer expedicions de queviures a Madrid (Castella la Nova).

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà a la frontera del Pirineu Oriental, però la seva companya i les seves dues nenes restaren al Principat de Catalunya.

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista treballà d'obrer agrícola, especialment al departament de Sena i Oise, i milità en la CNT-AIT en l'Exili.

David Poveda Campoy va morir de càncer el 28 de juny de 1967 a Le Coudray-Montceaux (Essonne, Illa de França, França) i fou enterrat al cementiri de Plessis-Chenet, a Le Coudray-Montceaux).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada