dissabte, 20 d’octubre del 2018

‘Trenquen’ 2.000 ‘cadenes’ a l'Onyar de Girona per denunciar la repressió de l'Estat i reclamar la República. Unes 200 persones han participat en un acte dedicat als "presos polítics i exiliats".

Pla general de l'acte que s'ha dut a termeLa CUP-CC no negociarà el pressupost del Govern de la Generalitat. El Consell Polític també ha acordat que no ajudaran a consolidar l'Executiu de Quim Torra i la CUP-CC deixarà buits els escons del Parlament llevat que la Cambra catalana debati qüestions clau relatives a les sobiranies o iniciatives sorgides de moviments socials i populars.  
L’AMI vol fugir de la repressió espanyola i contempla trasllardar-se a la Catalunya Nord. La justícia espanyola ha de resoldre més de vint recursos pel pagament de quotes a l'AMI, que oscil·len entre els 75 i els 10.000 euros.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies prop de 200 persones han participat en un acte a la llera del riu Onyar de Girona on han penjat 2.000 ‘cadenes’ per denunciar la "repressió de l'Estat" i reclamar la República.  
L'acció ha durat quatre hores i a la part baixa del riu s'hi han instal·lat plafons amb siluetes negres i al centre les cares dels presos independentistes i els "exiliats". Pels voltants s'han penjat pancartes amb diferents missatges com "repressió", "intimidació", "feixisme", o la bandera espanyola que han situat al centre.
L'acte ha continuat durant tota aquesta tarda amb diferents actuacions musicals just al costat d'on s'ha fet l'acció. 

La CUP-CC deixarà buits els escons del Parlament llevat que la cambra debati qüestions clau relatives a les sobiranies o iniciatives sorgides de moviments socials i populars  
Carles Riera, desallotjatL’Agència Catalana de Notícies informa que la CUP ha decidit que no negociarà el pressupost amb el Govern de la Generalitat perquè la línia que ha pres no correspon al mandat de l’1 d’Octubre, tal com ha dit el portaveu nacional, Lluc Salellas. Ha estat un dels acords del Consell Polític d’avui a Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona), que pretenia de definir millor l’estratègia de la formació a partir de les propostes de la direcció i les assemblees territorials en relació amb la ponència política aprovada a Cervera (Servera) el maig passat.
Segons la CUP, l’estratègia consisteix a “recuperar múscul als carrers i mantenir l’esperit del primer i del tres d’octubre”. Han explicat que els dies vinents faran saber els detalls de l’estratègia adoptada en aquest consell polític, que radica a ‘treure el focus del parlament’ i plantar-lo als carrers. Amb tot, també treballaran perquè “no es consolidi l’Executiu de Quim Torra”.
Malgrat tot, Salellas ha obert la porta a negociar-hi si canvia de posició i en pren una que cerqui un “embat amb l’Estat espanyol i l’Íbex 35”. ‘Un cop el Govern hagi afrontat aquesta realitat, nosaltres ens obrirem a negociar-hi tota mena de polítiques socials i de sobiranies. Nosaltres en continuarem proposant”, ha conclòs.
A banda això, el document del Secretariat Nacional, avançat en exclusiva per VilaWeb, preveu que la CUP-CC deixarà buits els escons del Parlament llevat que la cambra debati qüestions clau relatives a les sobiranies o iniciatives sorgides de moviments socials i populars. Troben que la legislatura és ‘nefasta’ per al sobiranisme i per això també demanen eleccions.
Així mateix, les assemblees territorials han presentat propostes pròpies en nou documents estratègics perquè siguin discutides i votades.

L’AMI vol fugir de la repressió espanyola i contempla trasllardar-se a la Catalunya Nord 
La repressió espanyola no té aturador cap a les entitats civils independentistes del Principat de Catalunya i l’objectiu de l’Estat és abolir qualsevol força que clami pel mandat republicà del poble català. L’ANC i Òmnium Cultural n’han estat molt perjudicades però l’organització local que aglutina forces per treballar per la República no n’ha sortit lliure de repressions. De fet, el TSJC ha de resoldre més de vint recursos pel pagament de quotes, que oscil·len entre els 75 i els 10.000 euros. És per això que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) està estudiant l’opció de traslladar la seva seu social a la Catalunya Nord fugint, així, d’aquesta persecució judicial que l’Estat espanyol evoca contra l’associació republicana. Per fer-ho, s’hauria d’obrir una nova entitat transfronterera ubicada a l’Estat francès.
El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, ha explicat que, arran de la regressió de drets civils i polítics que es viuen al Principat de Catalunya, han d’intentar buscar solucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada