dijous, 26 de juliol del 2018

La Plataforma Antifeixista Gironina denuncia una agressió de sis elements amb simbologies nazi al centre de Girona. L'entitat relaciona dos dels agressors amb diferents activitats nazi-feixistes de caire unitarista.

El feixista José Murillo arracant llaços grocs a l'Escala 
S’ha convocat una concentració prevista per dilluns, 30 de juliol, a la plaça del Vi amb la voluntat que l'Ajuntament de Girona actuï contra la impunitat de les organitzacions neonazis a la ciutat.  

José Murillo Santiago, director de l'oficina de Correus del carrer Lluís Pericot de Girona, arrenca llaços grocs a la Platja de l’Escala i fa la salutació feixista.  
El grup parlamentari CUP-CC demana la compareixença extraordinària del conseller Buch davant l’augment d’agressions feixistes.   Vol constatar que el fenomen de l'extrema dreta en aquest país fa anys que existeix, que mai ha desaparegut, i que el cos policial dels Mossos d’Esquadra mai han aclarit quines actuacions estan duent a terme per prevenir el feixisme.   
Fan un llaç groc gegant a la platja Gran de Palamós. La iniciativa va sorgir espontàniament de la voluntat d’un grup de ciutadans i hi van col·laborar els CDR i l’ANC . Es va fer a les vuit del matí amb una cinquantena de para-sols de color groc. 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/07/2018   Girona (Gironès, comtat de Girona).- 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/07/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Presentació de la Plataforma Antifeixista el passat 16 de juliol. ACNSegons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la Plataforma Antifeixista Gironina ha denunciat que s'hagi produït una nova agressió per part de sis individus "amb simbologia explícitament nazi" a un col·lectiu de joves que estaven en una terrassa del Barri Vell de la ciutat de Girona.

Els fets van passar durant la nit del dissabte 21 de juliol, quan entre les dotze i la una de la matinada, un grup de quatre joves estaven asseguts en un bar, van veure passar a un grup de neonazis equipats amb cadenes i punys americans i els van demanar que marxessin.

Davant d'això, els sis individus els van atacar amb cops de puny i de peu i també amb les cadenes que portaven. De seguida, la resta de persones que estaven a la terrassa els van aconseguir separar.

Poc després, quan les quatre persones agredides van decidir marxar per anar fins al Casal Independentista el Forn, es van tornar a trobar el grup nazi-feixista i es va produir una nova agressió. Les persones joves agredides han decidit no denunciar els fets a la policia.

La plataforma, a més, ha identificat a dos dels agressors i els relaciona amb diferents actes protagonitzats per neonazis, com ara la manifestació d'ultradretes del 12 d'octubre a Montjuïc, a Barcelona, o en l'atac durant el 9-N a l'Escola d'Hostaleria de Girona.

L'entitat també ha relacionat dos dels agressors amb Plataforma per Catalunya (PxC) i la seva secció juvenil, Joventuts Identitàries.

Per tal de mostrar el rebuig a aquest tipus d'agressions, la Plataforma Antifeixista Gironina ha convocat una concentració prevista per dilluns, 30 de juliol, a la plaça del Vi amb la voluntat que l'Ajuntament de Girona actuï contra la impunitat de les organitzacions neonazis a la ciutat.

També es demana que el Consistori gironí expliqui quines mesures ha pres per tal d'evitar la presència d'aquests grups nazis i feixistes als carrers de la ciutat de Girona.

La Plataforma Antifeixista Gironina ha publicat un comunicat denunciant una nova agressió feixista que tot seguit reproduïm:

"La nit del dissabte 21 al diumenge 22 de juliol, entre les dotze i la una de la matinada, un grup de sis homes vestits amb samarretes de simbologia explícitament nazi caminava pel Barri Vell de Girona, en la zona on ja han protagonitzat una sèrie d’agressions en les darreres setmanes, la darrera d’elles just el dissabte anterior, quan van amenaçar a un grup de joves que es trobaven al Bar Sant Fèlix al crit de “cogedlos, que a éstos nos los cargamos”. És per això que, conscients de la gravetat de la situació, un grup de ciutadanes assegudes a una terrassa va decidir recriminar públicament la presència del grup feixista, que automàticament van posar-se en posició de guàrdia i van atacar els joves de la terrassa a cops de puny i peu, amb l’ajuda de cadenes que duien a sobre. Poc després, es va produir una altra agressió en el moment en que es dirigien al Casal Independentista el Forn, objecte de nombrosos atacs feixistes els darrers mesos.

 (Raúl Galán i Jorid Cuesta) són membres de Plataforma per Catalunya que van assaltar un col·legi electoral el 9 de novembre del 2014 
Del grup de 6 neonazis, se’n van poder identificar dos: Raúl Galán i Jordi Cuesta Herencia, amb llargs historials en els moviments feixistes. Tots dos van participar en l'atac contra l'Escola d'Hostaleria de Girona mentre s’hi celebrava la consulta del 9-N i són habituals de les concentracions i manifestacions de l'extrema dreta, com els 12 d’Octubre feixistes de Montjuïc, a Barcelona. També se’ls ha pogut veure participant en actes de Plataforma x Catalunya i les seves Joventuts Identitàries.

Davant d’aquests fets, des de la Plataforma Antifeixista Gironina, reiterem la denúncia dels casos d’agressions feixistes que s’han produït a Girona, molt especialment durant els darrers sis mesos, que tenen continuïtat amb altres agressions arreu de Catalunya, com la que ha patit el fotoperiodista Jordi Borràs i el Casal Popular Tres Voltes Rebel, de Nou Barris de Barcelona. És del tot intolerable que grups neonazis, clarament identificats, organitzats i armats, patrullin pels carrers de Girona amb total impunitat cercant noves víctimes per a les seves ràtzies. Encara crida més l’atenció que malgrat els discursos aparentment antifeixistes dels representants polítics el pes de la repressió caigui una vegada rere l’altra contra les que combaten l’odi i no pas contra feixistes i nazis, és en aquest sentit que s’emmarca la imputació de tres companyes de l’Espai Antiracista per delictes d’odi després d’una querella de Plataforma x Catalunya.

Per això exigim a l’Ajuntament de Girona que expliqui quines mesures ha pres i pensa prendre per impedir que els nazis continuïn escampant por i odi als carrers de la ciutat. Així mateix l’instem a prendre les mesures per evitar que elements nazis continuïn organitzant-se i expressant-se a l’empara del Girona Futbol Club -un club sostingut en bona part gràcies als recursos públics municipals- i la seva grada d’animació Jovent Gironí. Convoquem a tothom a manifestar-se en aquest sentit al proper ple de l’Ajuntament de Girona, el dilluns 30 de juliol, a la plaça del Vi, després de la concentració per a les preses polítiques i exiliades.

Com vam anunciar en el comunicat de presentació de la Plataforma, tenim clar que quan es tracta de combatre el feixisme no podem permetre’ns cedir ni un pam d’impunitat als feixistes. Seguirem teixint espais lliures de racisme i feixisme i lliures de qualsevol discriminació. Serem allà on calgui, plantant cara a tota persona o col·lectiu que vulgui sembrar la por i l’odi. Col·lectivament, seguirem dempeus en el combat contra el feixisme. Cap agressió sense resposta! Feixisme, mai més, enlloc i contra ningú.".  https://es-es.facebook.com/espaisaltgirona/photos/pcb.2123148897939125/2123147421272606/?type=3


Murillo Santiago arrenca llaços grocs a la Platja de l’Escala i fa la salutació feixista  

D'altra banda s'ha fet públic que fa pocs dies José Javier Murillo Santiago, director de l'oficina de correus del carrer Lluís Pericot de Girona (tot i que ha esborrat el seu perfil de linkedin potser perquè aspira a canviar de feina), va encarar-se amb una persona que li recriminava que arranqui llaços grocs a la Platja de l'Escala. S'ha publicat un vídeo dels fets que s'ha fet viral a les xarxes socials on es veu a Murillo Santiago amb una samarreta taronja arrencant els llaços penjats a una barana i fent la salutació feixista (minut 2:10). https://www.facebook.com/groups/197059303992858/ 


El grup parlamentari CUP-CC demana la compareixença extraordinària de Buch davant l’augment d’agressions feixistes 
El grup parlamentari CUP-Crida Constituent ha entrat a registre al Parlament de Catalunya una petició de compareixença del conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Miquel Buch, arran de l’augment d’agressions feixistes i de l’impunitat amb què l’extrema dreta actua a Catalunya.
Per aquest motiu, el grup CUP-CC vol constatar que el fenomen de l'extrema dreta en aquest país fa anys que existeix, que mai ha desaparegut, i que el cos policial dels Mossos d’Esquadra mai han aclarit quines actuacions estan duent a terme per prevenir el feixisme, i que el blanqueig de la violència de l'extrema dreta forma part de la macro-operació d’Estat per governar a Catalunya a través de la repressió i la por enlloc del consens. 


Fan un llaç groc gegant a la platja Gran de Palamós 

Llegim en la premsa convencional comarcal que un grup format per gent diversa va fer, dimarts a primera hora del matí, un gran llaç groc amb para-sols a la platja Gran de Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona). Per dur a terme el llaç es van fer servir 50 para-sols de color groc.

Un dels promotors de la iniciativa va explicar que tot va començar a través de converses per WhatsApp, en què una seixantena de persones tenen un grup per parlar sobre el procés independentista. Un grup que, segons explica, està format per persones moltes de les quals no es coneixen personalment.

L’acte d’ahir tenia la clara voluntat de reclamar la llibertat dels polítics empresonats durant el procés independentista. Igual que ja va passar dies enrere a la platja de la Fosca o a s’Alguer, es van plantar una sèrie de para-sols de color groc, reproduint missatges per demanar llibertat i democràcia. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa popular de gent diversa.

L’acte reclamava la llibertat de les persones empresonades i el retorn dels exiliats per les seves accions polítiques. Es van plantar para-sols de color groc de tal forma que des de l’aire formaven un gran llaç groc.

Aquesta iniciativa, que ha sorgit de la voluntat popular de diversos ciutadans, ha tingut també la col·laboració dels CDR de la comarca i de la territorial de l’ANC. Amb accions com aquesta es vol aprofitar el ressò que dona la campanya turística d’estiu. El primer cap de setmana de juliol ja se’n va fer una a la platja de la Fosca, i aquest cap de setmana passat es va repetir a s’Alguer.
Els organitzadors de l’acte d’ahir el van voler dedicar també a les persones que, per malaltia o dificultat de mobilitat, no poden participar en actes reivindicatius tot i voler-hi participar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada