dissabte, 10 de febrer del 2018

Donen per acabat l’episodi de sarna que ha afectat 9 interns de la presó figuerenca del Puig de les Basses dels Terrissers

L’alerta va arribar a finals de setembre i setmanes després els sindicats de presons van posar de manifest la seva preocupació pel tema   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/02/2018   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Segons el setmanari figuerenc HORA NOVA el brot de sarna aparegut al centre penitenciari del Puig de les Basses dels Terrissers, al terme municipal de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), està controlat i «no s’han diagnosticat més casos fins a l’actualitat».
El Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública de Catalunya ha fet les verificacions pertinents i informa que el darrer malalt va començar a tenir els símptomes el mes de setembre.
En total, segons el Servei de Salut, la sarna va afectar un total de nou interns que estaven ubicats a la zona d’infermeria del centre. En tots els casos es va aplicar tractament contra la malaltia i tractament preventiu per als companys d’habitació. Les mateixes fonts asseguren que la sarna no ha afectat cap treballador de la unitat d’infermeria i que a hores d’ara no hi ha casos nous.
L’actualització de les dades s’ha fet coincidint amb les notícies relacionades amb la sarna aparegudes a les comarques de Tarragona, uns fets que han centrat l’actualitat dels darrers dies. A Figueres, però, l’alerta ja va arribar a finals de setembre i setmanes després els sindicats de presons van posar de manifest la seva preocupació pel tema i per possibles contagis als treballadors.
HORA NOVA va tenir coneixement de possibles casos de sarna manifestats al Puig de les Basses dels Terrissers a finals de novembre. En aquell moment la Direcció General de Serveis Penitenciaris va confirmar el brot de sarna i va informar que s’estaven tractant dues persones des de feia set dies. És evident que les dades no acaben de coincidir amb les que ha donat el Servei de Salut recentment. Ara es parla de nou casos i s’assegura que el darrer afectat va ser al setembre.
Sigui com sigui, el centre penitenciari ha tingut activat fins fa molt poc un protocol contra la sarna pels casos detectats.
La sarna és una malaltia de la pell molt contagiosa però les autoritats sanitàries asseguren que no és perillosa i es pot curar. Se sol tractar amb cremes a base d’escabicides. La sarna apareix en llocs molt concorreguts, com presons, residències i llars d’infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada