dimecres, 4 d’octubre del 2017

Les urnes del referèndum de l’1-O s'amagaven a Elna

Enfront la violència de la monarquia espanyola es va poder votar gràcies a la xarxa clandestina que es va establir a l'Albera  
Més de 6 milions de butlletes impreses a Elna  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/10/2017  
Elna (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló).-  

Llegim en la premsa convencional que gràcies a una discreció absoluta --més que demostració de clandestinitat ha estat operació secreta-- ha permès que les 10.000 urnes necessàries al referèndum de l’1-O siguin dissimulades a Elna (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló).  El Rosselló ha mantingut així el seu paper en l'organització de l'escrutini prohibit per l'Estat espanyol.
El referèndum d’autodeterminació de diumenge, que s'ha tancat amb una àmplia victòria del sí amb el 90,09%, ha implicat una participació activa de gent del Rosselló, a la banda nord de l’Albera.
Segons una revelació efectuada aquest dilluns 2 octubre pel diari Ara, les 10.000 urnes necessàries a l'escrutini han estat emmagatzemades al municipi d'Elna. Després d'haver estat encarregat a la Xina, aqueix material de plàstic ha estat rebut en el decurs del mes de setembre a aquesta població del Rosselló, abans de ser camuflat per un grup de voluntaris no identificat, segons el diari. De fet, l'empresa xinesa Smart Dragon Ballot Expert confirma haver transmès un encàrrec de 10.000 urnes, exclusivament al territori francès. Des d'Elna, aqueixos objectes han estat transportat a la banda sud de l’Albera per diversos vehicles, a l’entorn del 15 de setembre.

Més de 6 milions de butlletes impreses a Elna 
D'altra banda, més de 6 milions de butlletes necessàries al vot han estat impreses al Rosselló, per la impremta Salvador, també ubicada a Elna. Aquesta empresa ha emmagatzemat els documents als seus propis locals, abans del seu transport a la banda sud de l’Albera el divendres 29 de setembre, per una desena de vehicles. La logística d'aquesta operació clandestina és obra de la branca nord-catalana de l’ANC, segons revela el diari Ara. De fet, s’ha utilitzat de nou la xarxa clandestina de passar material antifranquista de caire independentista (des de propaganda impresa i discos fins a armes i explosius pels grups Exèrcit Català d’Alliberament (ECA), Front d’Alliberament de Catalunya (FAC) o Exèrcit Popular Català (EPOCA)), així com altres grups i organitzacions de diversa orientació política, com PCE (m-l) i FRAP o anarquistes.
Aquesta activitat clandestina del Govern de la Generalitat de Catalunya a fi d’assegurar un referèndum d’autodeterminació explica fins a quin punt hi ha una dictadura monàrquica al Regne d’Espanya, agreujada per l’atac físic de policies i guàrdies civils a gent que volia votar l’1-O.  

1 comentari:

  1. Sociedat irrecuperable el nou Ulster del s XXI està al caure https://www.youtube.com/watch?v=7dBG08YdTqA

    ResponElimina