dimarts, 1 d’agost del 2017

Treball podria sancionar Desfercarn, que opera a diferents empreses càrnies, per falsa cooperativa de treball

La proposta pot arribar als 60.000 euros de multa i fins i tot la desclassificació de l'empresa   




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/08/2017   
Les Planes d'Hostoles (La Garrotxa, comtat de Besalú).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que CCOO de Catalunya assegura que la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha comunicat que “obrirà una acta per infracció molt greu a la cooperativa Desfercarn SCCL”, ubicada a les Planes d'Hostoles (la Garrotxa, comtat de Besalú) que opera a diferents empreses càrnies, entre les quals Noel Alimentària, en “un règim que els sindicats consideren de falsa cooperativa de treball associat”. Aquesta acta d’infracció és fruit de la denúncia presentada al seu dia per CCOO d’Indústria de Girona, en el marc de la campanya sindical contra la precarietat en el sector carni que aquest sindicat està impulsant al conjunt del territori.
Segons la central sindical, la Inspecció de Treball considera que “Desfercarn ha comès una infracció molt greu de l’article 150.3.f de la llei catalana de cooperatives en incomplir les condicions salarials i de protecció social equivalents a les previstes en el conveni col·lectiu de les indústries càrnies”. Aquest tipus d’infraccions molt greus tenen prevista una sanció d’entre 3.001 i 60.000 euros i poden comportar la desclassificació de la cooperativa.
Bernat Vilarroya, de l’àrea de política industrial de CCOO d’Indústria de Catalunya, va explicar ahir que la llei catalana de cooperatives estableix, des del mes de març passat, que en determinades circumstàncies, les cooperatives de treball associat han de garantir als socis treballadors unes condicions laborals i de protecció social equivalents a les establertes en el conveni col·lectiu de referència.
CCOO valora molt positivament l’obertura d’aquesta acta d’infracció i assegura que continuaran amb la campanya de denúncia de la precarietat en el sector carni i exigint que es faci complir la llei. Bernat Vilarroya assegura que el sindicat continuarà denunciant les empreses infractores perquè se les sancioni, a més de forçar la regularització de les condicions de treball a tot el sector.
Per la seva part, Noel Alimentària es desvincula de la sanció. Assegura que Treball ha investigat Desfercarn, “que és una cooperativa que treballa un dia a la setmana a l’empresa Noel com també ho fa en moltes altres empreses del sector”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada