diumenge, 16 de juliol de 2017

Una setantena de bussejadors protesten sota l'aigua per la preservació de les Illes Formigues

Submarinistes en una de les barques abans de capbussar-se davant les Formigues.
Asseguren que la zona pateix una "explotació desmesurada"  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/07/2017   
Palamós/Calella, Llafranc i Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Segons l’Agència Catalana de Notícies portant una pancarta on es podia llegir 'Sóc fràgil. Estima'm', l'Associació d'Amics de les Illes Formigues va protestar ahir, a sota l'aigua, per mostrar el seu malestar envers l'explotació que duen a terme diversos col·lectius en aquest paratge.
Asseguren que hi ha massa activitat a la zona i exigeixen a la Generalitat i els ajuntaments que apliquin el PEIN que es va aprovar fa onze anys i que regula l'activitat.
El president de l'Associació d'Amics de les Illes Formigues, Jordi Sistach, explica que cal limitar l'activitat, perquè "el mar ho reclama". Sistach apunta que amb aquesta mobilització pretenen implicar tota la societat i demana que "es prengui consciència" de la importància de mantenir un paratge natural com les Illes Formigues.
A la manifestació submarina d'ahir dissabte hi van participar quatre grups de submarinistes de Palamós, Calella de Palafrugell i Llafranc.
Sistach assegura que mantindran les protestes si no hi ha un canvi d'actitud per part de l'administració i es comença a regular l'activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada