dimarts, 20 de juny del 2017

Vaga de fam a Vic pels presos en les protestes del Rif

Vaga de fam per l'alliberament dels presos del Rif en mans de la monarquia del Marroc.
Kamal Baitaha porta tres dies en dejuni solidari   





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/06/2017  
Vic (Osona).-   

Kamal Baitaha va iniciar diumenge una vaga de fam a Vic (Osona) per exigir l'alliberament dels rifenys empresonats durant les darreres setmanes per les protestes contra la corrupció i els drets nacionals i socials del Rif, al nord del Regne del Marroc.
Les protestes que es porten a terme des de la tardor passada al Rif han anat seguides de la militarització, repressió i una llarga llista d'empresonaments.
El vaguista de fam solidari, Kamal Baitaha, té 37 anys i ha fet tres dies de dejuni. Des de la plaça del mercat de Vic reclama que el govern marroquí aturi la repressió al Rif i que es millorin les condicions socials de pobresa en què viuen els habitants d'aquest nació amaziga.
Justament diumenge es va dur a terme una manifestació a Vic per mostrar la solidaritat de la comarca amb la revolta rifenya i denunciar la repressió del règim marroquí. En finalitzar la manifestació s'hi va llegir un escrit que exposava que "Volem la independència, per independitzar-nos de la repressió, la corrupció, la mala sanitat i educació".
Osona.com el testimoni de Baitaha que recorda que el gest "és l'única manera de pressionar: amb manifestacions i vagues de fam" i que "Poden empresonar els nostres companys, però no la nostra lluita ni el nostre esperit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada