divendres, 16 de juny del 2017

La PAPH de Figueres atura un desnonament d’una família, amb fills menors d’edat, per part de Bankia

S’espera que els serveis socials municipals de Figueres i la Taula d’Emergència de la Generalitat puguin proposar un pis de substitució a la família afectada   
Una desena de persones es van manifestar per evitar el desnonament previst per avui  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/06/2017   
Figueres (Alt Empordà).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que la mobilització, aquests dies, davant l’oficina de Bankia a la plaça de la Palmera de la ciutat empordanesa, per part de la Plataforma d’Afectats per la Pobresa i l’Habitatge de Figueres, ha forçat la suspensió d’un desnonament previst per avui divendres al barri de l’Estació. La família afectada la formen un matrimoni i els seus dos fills, de 14 i 7 anys.
Durant quatre dies (divendres, dilluns, dimarts i dimecres), la PAPH havia convocat concentracions diàries, de 10 a 11 del matí davant, de l’oficina figuerenca de Bankia a la plaça de la Palmera, per denunciar amb pancartes i consignes que l’entitat bancària es negava a negociar amb els serveis socials de l’Ajuntament i de la Generalitat un lloguer social per als ocupants del pis. El matrimoni, en situació laboral precària, ja feia un temps que havia ocupat aquest habitatge propietat de Bankia. Ja s’havia ordenat anteriorment el desnonament, es va ajornar una primera vegada i Bankia havia manifestat que no hi hauria cap més ajornament.
Finalment, però, segons explica Concepció Valls, una de les portaveus de la PAPH, el segon dia de la mobilització la direcció de l’entitat bancària ja es va posar en contacte amb la plataforma per explicar-los que estaven parlant amb la direcció a Barcelona de Bankia per intentar trobar una sortida que evités el desnonament anunciat per avui. Valls ahir confirmava que Bankia ha acceptat l’ajornament del desnonament fins que els serveis socials municipals de Figueres (Alt Empordà) i la Taula d’Emergència de la Generalitat puguin proposar un pis de substitució a la família afectada.
Tot i alegrar-se de la suspensió aconseguida, la portaveu de la PAPH recalca que no serà fàcil perquè els pisos disponibles a Figueres són pocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada