dimecres, 21 de juny del 2017

El tren de nit de París-Cervera-Portbou es reprendrà el dissabte 8 de juliol

DEFENSEM EL TREN DE L'EMPORDÀL’operadora francesa SNCF inicia la venda dels viatges París-Cervera de la Marenda-Portbou.   
Defensem el Tren de l’Empordà convoca a una concentració digna a l’estació de Portbou el 8 de juliol a les 10:30h.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/06/2017   
Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà).-   

El tren de nit provinent de París a l’estació de Portbou el desembre del 2016. 
El diari rossellonès L’Indépendant informava el dilluns que el primer servei del nou tren de nit París-Perpinyà-Cervera-Portbou serà el dissabte 8 de juliol, amb un comboi que sortirà de París (Illa de París) la nit abans a les 22:12h per arribar a l’estació de Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà) a les 10:50h. Tot i que s’havia anunciat el mes de juliol per reprendre aquest servei, la data exacta era una incògnita. Ara, però, l’operadora francesa SNCF ha posat a la venda els bitllets per a aquest primer servei al seu portal web.
La SNCF havia suspès aquest tren de nit el desembre del 2016 argumentant que era deficitari. Les mobilitzacions d’associacions d’usuaris, a la frontera de l’Albera marítima però especialment a l’Estat francès, van fer que les administracions franceses (regió Occitanie i Estat francès) acordessin aportar cadascuna 1,4 milions d’euros per reactivar el servei, per un període mínim de dos anys.
La represa del servei respon en part a les peticions dels usuaris (es recupera un enllaç cap a Barcelona que era reclamat tant en l’àmbit local com en l’internacional), però amb limitacions i menys freqüències de les que existien fins a final de l’any passat. D’una banda, abans el tren arribava a les 8:30 h a Portbou, un horari més atractiu per qui projecta passar una jornada a Barcelona; de l’altra, aquest tren per ara només tornarà a circular els caps de setmana i durant les vacances escolars franceses. Tot i això, les associacions d’usuaris ho van valorar com una bona notícia a la xarxa.

CONCENTRACIÓ EL 8 DE JULIOL AL MATÍ A L’ESTACIÓ DE PORTBOU 
Des de Defensem el Tren de l’Empordà es convoca, junt amb d’altres col·lectius de persones usuàries, una gran concentració a favor del “nostre tren transfronterer el 8 de juliol de 2017 a l'estació de Portbou, a les 10:30 h del matí”. També s’assenyala que “cal preparar una gran mobilització a favor de la dignificació del tren convencional de les línies R11 i RG1” i que també “cal tenir una trobada tots els ajuntaments i associacions per tal de portar a terme una bona concentració i mobilització a Portbou el proper 8 de juliol a les 10:30h i rebre amb molta dignitat el recuperat tren de nit. El Tren París-Portbou que arribarà  a  les  10:50h.”
Veure: [http://defensemeltren.blog.cat/]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada