dissabte, 6 de maig del 2017

L’Ateneu Popular Pla de l’Estany denúncia en un manifest la condemna de Jaume Roure, veí de Banyoles, i exigeix la seva absolució


Condemnat a “sis mesos de privació de llibertat per protestar contra una llei regressiva que atacava els drets de les dones. sis mesos per defensar el dret a l’avortament”. 
Concentració el 7 de maig, a les 10:30, davant l'església de Sant Pere de Banyoles. 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/05/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

El Manifest Absolució Feminista de Banyoles del Casal Popular Pla de l’Estany denúncia “sis mesos de presó per un delicte contra els sentiments religiosos. sis mesos de privació de llibertat per protestar contra una llei regressiva que atacava els drets de les dones. sis mesos per defensar el dret a l’avortament.”
I explica que “el dia 9 de febrer del 2014, emmarcada dins un seguit de protestes arreu de l'Estat espanyol, es va realitzar una acció pacífica de protesta a l'església de Sant Pere de Banyoles que va derivar en un procés judicial que es va arxivar. Tres anys després la Fiscalia ha reobert el cas portant a judici a un company. Ahir el matí en vam conèixer la sentència: l’Audiència Provincial de Girona l’havia condemnat.”
En aquest sentit, el Manifest exposa:
“-. La legítima protesta exercida pels ciutadans, en aquest cas especialment per les dones, contra la vulneració i els retrocessos dels nostres drets és un cop més represaliada per un Estat espanyol que es pretén democràtic.
-. Respectant els sentiments religiosos de totes les persones que aquell dia eren a Sant Pere, vam assenyalar l'Església catòlica com a instigadora i còmplice d'aquell intent de contrareforma, com totes les vegades que l’Església ha pretès envair els nostres cossos.
-. Defensàvem, defensem i defensarem el dret a l'avortament i continuarem lluitant pel nostre necessari dret a l’avortament. Som totes aquelles que han avortat, les que volen avortar, totes les que han mort en avortaments clandestins i totes aquelles a qui l'Església i l’Estat neguen la possibilitat de decidir sobre el seu propi cos.”
I afegeix: “Sentències com aquesta no ens intimiden, no ens replantegem el camí de la lluita i la protesta com a motor de canvi. Totes les condemnes que ens posin només serveixen per fer-nos fortes i animar-nos a seguir. La realitat ens demostra que la lluita i la protesta són la principal eina que tenim les dones, les classes populars i totes les explotades per defensar els nostres drets i llibertats i plantar cara als intents de retallar-los. La nostra acció a Sant Pere va ser un granet de sorra que junt amb la resta de protestes i mobilitzacions feministes arreu de l'Estat va acabar enterrant la proposta del Partit Popular i els anhels de l'Església catòlica. Tot i que finalment les nostres companyes menors d’edat han vist limitat el seu dret a avortar.
Rebutgem frontalment aquesta condemna i posem de manifest la creixent espiral repressiva que vivim que, amb lleis i sentències, ataca els drets de les dones, així com totes les accions de protesta contra un Estat masclista, corrupte, antidemocràtic i de tot menys aconfessional.
Solidaritzem-nos amb el nostre company, amb totes les dones del món, sortim al carrer a protestar sempre que calgui, mantinguem a ratlla l'Església i l'Estat, defensem els nostres drets i lluitem per un món més just. Potser només és una sentència, però si ens toquen a una, ens toquen a totes. Visca la lluita feminista!”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada