divendres, 12 de maig de 2017

En Comú Podem exigeix que l'Exèrcit no faci maniobres en zones d'interès natural a Girona Recorda que les veïnes i els veïns han expressat en múltiples ocasions el seu malestar

Tancs a la base militar de  Sescebes.
La diputada Sibina ha lamentat que l'Exèrcit “ni tan sols té la deferència” d'informar els ajuntaments de les maniobres perquè puguin prendre les “mesures oportunes per garantir la seguretat dels seus veïns”.
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/05/2017 
Sescebes/Espolla (Albera, Alt Empordà).- 

Segons l’Agència Catalana de Notícies la diputada per la circumscripció de Girona d'En Comú Podem, Marta Sibina Camps, ha registrat avui una Proposició No de Llei (PNL) al Congrés de Diputats per exigir al Govern espanyol que l’Exèrcit no faci maniobres militars en zones d’interès natural de les comarques gironines, després de “l’increment” detectat “en els últims temps”. Des de la formació es recorda que les veïnes i els veïns dels voltants de la caserna de l’Exèrcit a Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà) han expressat “en múltiples ocasions” el seu “malestar” per les “molèsties” que els causen aquestes maniobres.
Sibina ha lamentat que l'Exèrcit “ni tan sols té la deferència” d'informar els ajuntaments de les maniobres perquè puguin prendre les “mesures oportunes per garantir la seguretat dels seus veïns”. Es tracta d’una “circumstància” que “no solament crea malestar entre les autoritats municipals i els seus veïns sinó que incompleix la normativa municipal”.
La formació també ha lamentat que l'Exèrcit faci “sense comunicació prèvia a cap autoritat” maniobres militars “en zones protegides” com el paratge natural d'interès nacional de l’Albera (Alt Empordà) o el de l’Estany de Banyoles. A parer de Sibina, això també “incompleix la normativa ambiental”.
Finalment, la diputada de Podem ha demanat al Govern espanyol que l'Exèrcit “respecti” la decisió dels municipis que s'hagin declarat antimilitaristes de forma oficial i descarti fer-hi maniobres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada