dimarts, 2 de maig del 2017

1er de Maig anticapitalista a Girona

https://directa.cat/sites/default/files/resize/media/David%20Bou/bf719570-7594-4320-adb1-157e3c40ed39-650x433.jpg
La manifestació de la Comissió 1er de Maig ahir a Girona va aplegar més de 300 persones que sota el lema ‘Capitalisme és precarietat, organitza’t i lluita’ va fer un recorregut des de Santa Eugenia pels carrers de Girona fins a l’Ateneu Popular Salvadora Catà amb un marcat accent combatiu i reivindicatiu. 
La manifestació va passar per alguns barris obrers i populars de la ciutat de Girona. 
Durant la marxa es van pintar entitats financeres, es van enganxar cartells reivindicatius i es van llençat petards festius i pots de fum. 
 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/05/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim una crònica al portal ARIET.CAT sobre la manifestació anticapitalista convocada per la Comissió 1er de Maig ahir a la tarda a la ciutat de Girona.
Segons ARIET.CAT durant la jornada gironina del 1er de Maig a mitja tarda ha estat el torn de la manifestació anticapitalista, que enguany ha començat a la plaça del Barco, a Santa Eugènia, al llindar dels municipis de Girona i Salt. El canvi de recorregut respecte els darrers anys respon a la voluntat de les organitzadores que la marxa passés per alguns dels barris més populars de Girona.
La manifestació, que ha aplegat més de 300 persones sota el lema ‘Capitalisme és precarietat, organitza’t i lluita’, ha baixat per l'avinguda Santa Eugènia cridant consignes com ara “qui sembra la misèria recull la ràbia” o “com s’entén? gent sense casa i cases sense gent”. L'acte reflectia l’heterogeneïtat de les organitzacions que el convocaven, ja que sota el nom genèric de Comissió 1er de Maig, hi han participat CGT, IAC, ATTACS, Endavant, CUP, Arran Pla de l’Estany, Assemblea de Joves del Gironès, Malapècora, PAH i l’Assemblea Obrera de Banyoles. 

ATURADA DAVANT PLATAFORMA EDUCATIVA
Durant el recorregut s’han anat fent aturades, en les quals  les organitzacions han llegit comunicats. La primera ha estat davant de la seu de l’empresa del tercer sector Plataforma Educativa, que el sindicat ATTACS ha assenyalat en nombroses ocasions com un “exemple d’empresa que precaritza les treballadores”. 

“A LA VAGA GENERAL”
La manifestació ha transcorregut tranquil·lament, tallant la totalitat d’un dels dos carrers que connecten Girona amb Salt. Amb un marcat accent combatiu, durant la marxa s’han pintat nombroses entitats financeres amb missatges que esperonaven a una vaga general, s’han enganxat cartells reivindicatius i s’han llençat petards festius i pots de fum. Les consignes, cridades a ple pulmó i amb ímpetu, en ocasions es trepitjaven i silenciaven els dos megàfons que procuraven endreçar els càntics.
Quan la marxa ha arribat a la plaça Independència, la majoria d’organitzacions convocants han llegit els respectius comunicats. Una membre d’Arran ha fet una intervenció feminista que denunciava la no remuneració dels treballs reproductius de les dones i que en el treball assalariat, estadísticament, les dones ocupin els llocs de feina menys valorats i que cobrin menys per fer el mateix que un home. 

CONTRA LA REFORMA LABORAL
La CGT i representants de la COS de la campanya de càrnies en lluita han carregat contra la reforma laboral i han animat les manifestants a recuperar l’orgull de classe per poder combatre la patronal. Per últim, un membre de la PAH ha anunciat que properament presentaran una nova ILP al Congrés dels Diputats espanyol, aprofitant que el PP no hi té majoria absoluta. Aquesta llei, que hauria de permetre evitar els desnonaments i la creació d’un parc d’habitatge social, necessita, segons l'activista, un clima d’agitació i protesta social que pressioni la resta de partits. 

SEGON ANIVERSARI DE L’ATENEU POPULAR SALVADORA CATÀ
Finalment la manifestació ha arribat a la plaça Josep Pla, on es troba l’Ateneu Popular Salvadora Catà, ocupat durant la manifestació anticapitalista del 1er de Maig ara fa dos anys. En un escenari situat davant l’espai de l’Ateneu Popular, l'organització de la marxa ha llegit el comunicat unitari d’enguany, que relacionava la precarietat laboral amb les morts per accident laboral, suïcidi, falta d’accés a recursos bàsics o per la repressió policial i que demanava organització i lluita per acabar “amb la precarietat que provoca el capitalisme patriarcal”.  
Després dels himnes revolucionaris, ha tancat la vetllada el grup de música Ginestà, que dalt de l’escenari i acompanyades de 300 persones, han cantat “venim d’un somni difós, de revolucions centenàries, de lenins, bakunins i ches, de vagues i de lluita armada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada