dilluns, 19 de setembre del 2016

El tercer judici a Juande, que estava previst el passat 15 de setembre, finalment no es va fer, ja que Correus va reconèixer que les suposades faltes estaven fora de termini

Correus no vol entrar en el fons del tema, davant el perill que demostrem que les imputacions eren falses, i intentar que això no afecti al judici d’acomiadament del proper gener 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/09/2016 
Girona (Gironès).- 

El tercer judici per sancions a Juande, que estava previst fer el passat 15 de setembre, i que finalment no es va fer, ja que Correus va reconèixer que les suposades faltes estaven fora de termini. Com ja ha passat als altres dos judicis per faltes lleus, Correus no vol entrar en el fons del tema, davant el perill que demostrem que les imputacions eren falses, i intentar que això no afecti al judici d’acomiadament del proper gener.  
De cara al 15 de setembre la Secció Sindical de Correus CGT Girona havia fet aquesta declaració de suport al carter acomiadat Juande, tot demanant la seva readmissió:   
JUANDE.... CONTINUA SUMANT!! 
Diuen que el temps dóna i treu raons i posa a cadascú en el seu lloc. Doncs bé, el cas del nostre company i delegat Juande, que va ser injusta i fulminantment acomiadat per l'empresa el passat 4 de juny de 2015, és la millor prova d'això.
Després d'una persecució laboral i sindical, per part del director de l'Oficina de Correus de Maçanet de la Selva, així com dels seus superiors, que va durar mesos fins a desembocar en l'acomiadament, una a una van sortint les sancions que Correus va imposar a Juande fins a acomiadar-ho, i una a una, Correus desisteix d'entrar a judici.
Correus va arribar a sancionar fins a en 3 ocasions per faltes lleus a Juande. De les 3 faltes que se li van imputar (intentant aconseguir una falta greu de la suma de les tres, per poder acomiadar-lo, com va ser la intenció del Director de Maçanet, José Luis Rebollo i els seus superiors, des del principi), el passat 10 de desembre de 2015, va tenir lloc la primera citació per al primer dels judicis, del que ja vam informar en el seu moment, no es va realitzar, ja que just abans d'entrar a la sala del jutjat en el qual s'anava a celebrar el judici, Correus va desistir…..per primera vegada en la seva carrera segons l'advocada de l'estat. Van adduir que havien arribat a la conclusió que les suposades faltes que li imputaven a Juande estaven ja prescrites….D'això es van adonar 1 any i 3 mesos després d'haver-ho sancionat i just abans d'entrar a judici….No el dia o un mes després, ni en l'acte de conciliació en el qual es van reafirmar.
Sis mesos després i just abans del judici de la segona falta lleu amb que van sancionar a Juande, li comuniquen que novament “han observat que les faltes per les quals li van sancionar” en aquesta segona ocasió, també estaven casualment “prescrites”. En aquesta ocasió van necessitar gairebé 2 anys per adonar-se d'aquest detall, i casualment uns dies abans del judici.
I….Ó SORPRESA!!…novament fent gala del cinisme habitual de l'empresa, dies abans de la celebració del judici aquest passat 15 de setembre per la tercera de les faltes lleus a Juande,
Correus envia un burofax al nostre company dient que de nou, han observat que la falta per la qual se li va sancionar en aquesta tercera ocasió també estava prescrita….Només que aquesta vegada, els serveis jurídics de Correus, sempre tan efectius i inassequibles al desànim, han necessitat més de dos anys per apreciar aquest insignificant detall.
Resulta curiós que el nostre company, que assumia la secció de repartiment amb més volum de correspondència de Maçanet, segueixi en l'atur esperant la seva readmissió, a pesar que l'empresa no ha demostrat fins avui ni una de les seves acusacions contra ell, i en canvi el director de l'Oficina, que com recull la documentació utilitzada per l'instructor en l'expedient a Juande, QUEDA PROVAT QUE VA FALSEJAR ENTREGUES EN OFICINA, POSANT EN MOLTES D'ELLES QUE HAVIEN ESTAT LLIURADES PER ELL, DESPRÉS DE LES 5 DE LA TARDA, segueixi campant a plaer per l'Oficina de Correus de Maçanet i no se li hi hagi ni tan sols obert expedient per aclarir-ho.
No menys curiós és que se sobrecarregués de treball contínuament al nostre company, sabent que era el que més volum tenia de correspondència, tant ordinària com certificada, adduint que la seva secció era perfectament assumible, i just després d'acomiadar a Juande, hagin implantat un redimensionament en el qual li treuen a la secció de Juande els 2 polígons industrials que feia i 1 de les tres urbanitzacions, i modifiquin la plaça passant a posar el vehicle Correus, quan sempre va haver de posar-ho Juande, ja que era enllaç rural amb aportació de vehicle.
En definitiva….És molt curiós com l'empresa tracta de manera tan diferent a les carteres i carters que som els qui diàriament li traiem la feina a l'empresa patejant els carrers, i als comandaments intermedis de torn, que en molts casos, com el que ens ocupa, no fan molt més que entorpir i alentir el nostre treball…PER QUE SERÀ?
JUANDE.... READMISSIÓ JA!!
juandereadmissio.cat
Secció Sindical CGT Correus Girona
Avd. Ramon Folch, 2 ‐ 17070 – GIRONA  Tel. 972 22 72 57 ‐ RICO: 55158

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada