dijous, 7 d’abril del 2016

Marxa reivindicativa amb motiu del Fòrum Social Català



Un total de 37 entitats de la demarcació gironina que rebutgen l'actual model socioeconòmic participaran en la jornada de debat del dissabte 16 de març  
Dolors Serra, Carles Serra i Sebas Parra, asseguts, ahir a l'acte de presentació del Fòrum Social i de la Plataforma Girona Acull, que va desplegar unes pancartes solidàries 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/04/2016 
Girona (Gironès).- 

Un total de 37 entitats de les comarques gironines provinents de diferents àmbits --cooperació internacional, lluita sindical, tercer sector, món ecologista, solidaritat, economia social, igualtat de gènere i mitjans de comunicació-- que coincideixen a rebutjar l'actual model socioeconòmic --el capitalisme neoliberal-- participaran en la celebració, el dissabte 16 de març, del Fòrum Social Català (FSCAT) a Girona.
Una de les novetats de la tercera edició d'aquest fòrum social és la convocatòria d'una marxa reivindicativa i lúdica que començarà a les deu del matí a la plaça Independència i que recorrerà els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la biblioteca Carles Rahola, on es llegirà el manifest i començaran les diferents taules de debat.
La jornada, que té com a objectiu crear un espai on es concretin línies de treball per a la transformació social, començarà amb un debat sobre les alternatives al capitalisme, en què entre altres ponents hi participaran l'economista Miren Etxezarreta i les sociòlogues Sandra Ezquerra i María Jesús Izquierdo. La resta de debats giraran al voltant dels temes següents: el canvi climàtic i l'impacte socioambiental, el dret a la informació --amb la participació del periodista David Fernández--, la gestió de l'aigua a Catalunya, les desigualtats i les polítiques d'asil. 

Girona Acull 
En relació amb aquest darrer tema, ahir també es va presentar la Plataforma Girona Acull, que s'ha creat fa poc per aplegar els esforços de la societat civil per donar suport a les persones refugiades. La plataforma, que farà denúncia política i actes de sensibilització, impulsa les cassolades cada dilluns al vespre a la plaça del Vi de Girona (dilluns es va fer la primera), que volen estendre a altres municipis de les comarques gironines. “La indignació és el que mou la plataforma. Les polítiques del govern del PP en relació amb els refugiats són el paradigma del menyspreu cap als drets humans”, va manifestar ahir Sebas Parra.
El Fòrum Social Català començarà a les onze del matí. A partir de les deu la marxa que sortirà de la plaça Independència i recorrerà el centre de la ciutat vol donar a conèixer el Fòrum Social i convidar tothom a participar-hi. A l'entrada de la biblioteca hi haurà una fira d'entitats i Escudella Solidària organitzarà un dinar popular a l'escola Migdia. A més, es podran veure dues mostres:una de l'Associació de Naturalistes sobre el canvi climàtic i una altra de Càritas sobre els temporers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada