dimecres, 27 d’abril del 2016

El Pacma avisa de circs que incompleixen la normativa

En els circs ambulants de petit format, que vénen d'altres països, on les normatives són més laxes
Aquests circs se situen en pobles i actuen sense cap control dels ajuntaments
En concret, hi ha  el cas del Royal Circus, que fa pocs dies era a Sant Jordi Desvalls.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/04/2016 
Sant Jordi Desvalls (Gironès).-

 Llegim en la premsa convencional que Pacma alerta, a partir de “nombroses denúncies de ciutadans”, de l'establiment a diversos pobles de les comarques gironines de circs ambulants que incompleixen la llei de protecció animal, aprovada fa deu mesos pel Parlament de Catalunya, la qual prohibeix els espectacles de circ amb animals salvatges.
A més de no respectar la prohibició d'exhibir animals de forma itinerant i d'usar animals exòtics en els números --les irregularitats principals--, Pacma ha detectat deficiències en les instal·lacions i condicions de vida dels animals. “El problema passa normalment en els circs ambulants de petit format, que vénen d'altres països, on les normatives són més laxes. Aquests circs se situen en pobles i actuen sense cap control dels ajuntaments, per desinterès o desconeixement”, explica la coordinadora del Pacma a Girona, M. Pilar Ferràndiz.  
En concret, detallen el cas del Royal Circus, que fa pocs dies era a Sant Jordi Desvalls (Gironès) i anunciava espectacles amb cocodrils, serps i búfals. 

2 comentaris: