dimarts, 24 de març del 2015

Ada Colau, la líder de fet de la coalició a Barcelona d’ICV-EUiA

Rebenta la candidatura Guanyem Badalona formada per la CUP i Podem per apostar per la independència i provoca l’escissió del partit de Pablo Iglesias a la ciutat 
 

[24/03/2015] 
 
A les eleccions autònomes andaluses s’ha vist que Podem no s’ha menjat el PSOE, solament ha enfonsat l’estratègia del Partit Comunista d’Espanya de mantenir la seva plataforma electoral Esquerra Unida en comptes de fer com a Grècia que es el partit corresponent es presenta amb el seu nom propi. Per la seva part, la secció catalana del PCE, el PSUC (ViU), totalment sotmès a través del stalinista PCC i el trotskista oportunista POR al dictat del PSUC mort, anomenat ICV, crea un espai propi amb un impuls desesperat que es diu Federalistes d’Esquerres. El cas andalús mostra el límits electoral de Podem i el gegant de peu de fang que representa el seu líder Pablo Iglesias. Pensem, que Ada Colau, enemiga fa anys de les eleccions sindicals en que es presenta la CGT estava afiliada a la CNT –oposada a les eleccions a comitès d’empresa-- abans de ser una figura mediàtica de la PAH de Barcelona, com durant els primers temps de la denominada Transició també va militar a la Federació Local de Badalona Pilar Rahola--, també es políticament feble com Iglesias i potser acabarà, com Rahola, a jornal d’en Cuní a qualsevol televisió privada. 

De moment, Colau, a les portes d’una ruptura, amb efecte indeterminat, de les masses del Principat de Catalunya amb el domini de l’Estat espanyol i de la seva monarquia, per veure si pesca vots espanyolistes del PSC-PSOE, com a la líder suprema de la candidatura municipal ‘Barcelona en Comú’, que finança ICV –stalinistes de debò que van reprimir el moviment obrer i les vagues des de la conselleria d’Interior de la Generalitat i van portar aigua amb contaminació radioactiva de les nuclears del Roine per a major gràcia prostituta de la burgesia catalana-- no li agrada gens parlar de la independència nacional ni del dret a decidir, ella està còmoda amb el dret a decidir-ho tot,  un dret que segons Colau és a l’ADN de la formació que lidera que impulsa una nova manera de fer política on la ciutadania pugui decidir les grans qüestions en referèndums, com si cal que l’Ajuntament de Barcelona s’adhereix a l’Assemblea de Municipis per a la Independència (AMI). Però el que treu realment de polleguera la líder de ‘Barcelona en Comú’ és que es parli de la seva candidatura com una coalició de partits, fet que ella nega rotundament afirmat que lidera una coalició de ciutadanes i de ciutadans (!), una plataforma de la ciutadania que pren les decisions individualment (!). Hi ho nega encara que el primer ciutadà no vinculat a un partit a la llista de ‘Barcelona en Comú’ ocupa la setzena posició a la llista (!), perquè els  primers quinze llocs se’ls han repartit entre Guanyem,  Podem, ICV, EUiA i  Procés Constituent, després d’un procés de falses primàries virtuals. 

Ada Colau, la líder de fet de la coalició a Barcelona d’ICV-EUiA 
De fet, Ada Colau sap que aprofitarà la coalició amb ICV i EUiA per disposar d’un espai electoral als mitjans econòmics i espais mediàtics públics significatius a través de la Junta Electoral durant la campanya electoral de maig. Així, podrà tenir presència als informatius i debats dels mitjans públics que dóna la Junta Electoral perquè ICV-EUiA ara compta amb cinc regidors a l’Ajuntament de Barcelona, i sap que gaudirà d’una  atenció superior a altres formacions com ERC, que tindrà una presència molt menor encara que segurament tindrà igual o més regidories que ‘Barcelona en Comú’ i potser pactaran l’alcaldia en un bipartit, o la CUP, que no tindrà espais ja que en les darreres eleccions municipals no va aconseguir entrar a la Casa de la Vila, i és ben conscient que si realment fos una plataforma de la ciutadania això no seria possible. A més, ICV-EUiA finançarà la candidatura de Colau a l’alcaldia de Barcelona, doncs, segons un document intern de Procés Constituent que va fer públic ‘El País’, els diners de la campanya de ‘Barcelona en Comú’  l’avançarà ICV-EUiA del seu fons per a campanyes electorals arreu de Catalunya on Podem engreixi les llistes d’Iniciativa, una opció més morta que viva sense la participació activa de Podem i Procés Constituent. I per últim, l’aliança amb  ICV-EUiA podria fer que la coalició de partits de Colau obtingués representació a la Diputació de Barcelona, on primer el PSUC i ara Iniciativa en treuen un bon suc des de les primeres eleccions municipals de la Segona Restauració Borbònica.  

Ara ja sabem per què  Colau es posa com una "moto" quan es parla de la formació que lidera com a coalició de partits, cosa ben legítima, el que no és de rebut és el que fa Colau, negar-ho a la cara dels ciutadans com ha fer a Catalunya Ràdio i TV3  aquest darrer cap de setmana. 

Paral·lelament, dissabte passat es publicava al diari ‘La Razón’ una entrevista al cantant de Barcelona Loquillo i preguntat sobre Podem, després de posar a parir l’actor Juanjo Puigcorbé, núm. 2 d’ERC a les municipals de Barcelona, també un antic afiliat al Sindicat d’Espectacles de la CNT durant la Transició i que fou un membre molt actiu de la cooperativa anarcosindicalista del Saló Diana, i a l’empordanès Lluís Llach i ‘L’Estaca’, que Loqullo considera un himne de la ‘casta’, deia, entre altres coses, que "el que diuen els dirigents de Podem no té res a veure amb la gent que està a Podem. Sé de què va Ciutadans, però no Podem. On són?”. Resposta lògica a Loquillo: Podem, entre Caracas, Washington i Teheran. Fet i dit. 

ICV-EUIA confirma que la independència no va amb ells.
Rebenta la candidatura Guanyem Badalona formada per la CUP i Podem per apostar per la independència i provoca l’escissió del partit de Pablo Iglesias a la ciutat.  Segons l’Agència Catalana de Notícies les candidatures dels partits d'esquerres es van definint a Badalona i aquest dilluns la coalició d'ICV-EUiA ha anunciat la incorporació d'un corrent del cercle de Podem, que es desmarca de la decisió del consell ciutadà del partit després que anunciés el seu suport a la candidatura de ‘Guanyem Badalona’, en la que també hi ha la CUP. ICV-EUiA a Badalona confirma que la independència nacional catalana no va amb la direcció del partit i ha forçat el trencament de la llista unitària de les esquerres locals en base a les demandes independentistes de la CUP. 

El partit stalinista de debò d’Herrera en la seva disbauxa contra la independència de Catalunya ha provocat l’escissió del partit d’Iglesias a Badalona 
La coalició ICV-EUiA concorrerà a les eleccions municipals de la ma del sector crític local de Podem, que descarta anar de la ma de la CUP a ‘Guanyem Badalona’ pel rerefons polític de la candidatura en clau nacional catalana. Les eleccions municipals, defensen, no són per debatre sobre l'encaix entre el Principat de Catalunya i el Regne d’Espanya, sinó per defensar les polítiques d'esquerres a l'Ajuntament de Badalona. 

L’actitud d’ICV-EUiA alegra la candidatura de l’actual i polèmic alcalde racista Albiol 
"Aquest col·lectiu es la verdadera alternativa d'esquerres a la ciutat", proclama el portaveu del corrent 'És Possible', Jordi Cobos, que retreu al "nucli dur" del consell ciutadà local de Podem que hagi descartat concórrer a les eleccions municipals d'ICV-EUiA i ho faci de la ma de la CUP sota el paraigües de ‘Guanyem Badalona’.  

Desprès de controlar i diluir la marca ICV-EUiA dins de ‘Barcelona en Comú’ d’Ada Colau han intentat fer el mateix a Badalona 
Els tres partits votaran divendres en les respectives assemblees els seus candidats i el pròxim dilluns es donarà a conèixer la llista definitiva que es presentarà el 24 de maig als comicis locals.  

Mira també: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada