diumenge, 9 de febrer del 2014

Exposició a la Mediateca d’Elna de planxes del còmic ‘ERMO’ en el marc dels 75 anys de La Retirada del 39

Es tracta d’un famós còmic sobre la columna Durruti i la revolució de l’estiu del 36




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/02/2014 
Elna (Rosselló).- 

Des del passat 5 de febrer hi ha a la Mediateca d'Elna (Rosselló) un exposició de l'autor i il·lustrador del còmics de Bruno Loth: “Ermo dans la révolution”, en referència al procés revolucionari de l’estiu de 1936 a casa nostra. Amb aquesta exposició la gent descobreix no solament un còmic d’autor, també un moment de la nostra significativa història, una guerra i revolució amb un ressò que arriba encara en les nostres vides. En l’exposició es viu una època, l’estiu de 1936, plena d'esperança, encara que el desenvolupament dels fets va derivar en un altre desenllaç. La utopia  d'una societat més justa en la que la gent s’alliberava però patia la guerra, horrors, rebuig per part del feixisme, cosa que va comportar que després de combatre es patís l'èxode quan no fou la mort. I quasi quaranta anys de dictadura.
Les diverses cartelleres retraten els diferents temes abordats dans aquest còmic i compten amb les planxes originals. Es tracta, doncs, d’una exposició històrica i documental qui guarda un caire lúdic i artístic gràcies a aquesta aportació de les planxes de Bruno Loth així com els personatges de la sèrie "ERMO" engrandits.

Bruno Loth és dissenyador i escenifica còmics. 
Va nàixer l’any 1960 a Bordeus. A partir de 2006 s’ha consagrat a una història que l’encanta, la d’Ermo, qui explica la vida d’un nen i d’un petit circ durant els pas de la columna Durruti durant l’estiu de 1936. A França la sèrie compta amb 6 volums i ella serà editada properament a casa nostra en forma de trilogia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada