dijous, 18 de juliol del 2013

Emotiu acte de record a les víctimes a Figueres dels bombardejos feixistes i nazis del 38-39

A la plaça del Gra, on hi ha un refugi de guerra, s’ha aplegat gent per condemnat una vegada més el 18 de juliol franquista i recordar la revolució social de 1936


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2013 

Figueres (Alt Empordà).- 

 Emotiu aplec popular a la plaça del Gra, a Figueres (Alt Empordà), convocat per la CUP de Figueres, on s’ha llegit un manifest contra el cop militar oligàrquic franquista del 18 de juliol del 36 i s’ha denunciat les prop de tres-cents víctimes de les bombes italianes, alemanyes i franquistes a la ciutat en bombardejos des de 1938 a febrer de 1939. La presentadora ha recordar la resistència obrera i popular al cop franquista i l’esclat d’una revolució social com a rèplica. Jordi Riera, de l’associació sobre els camps nazis Triangle Blau ha recordat les víctimes d’exiliats, com ara el seu pare. L’acte s’ha tancat amb el Cant dels Ocells i Els Segadors.

Hi havia estelades vermelles, una bandera vermella i negra, una anarquista independentista de triangle negre i també una de tricolor republicana. Entre l’assistència, majoritàriament joventut de la CUP, com ara el seu regidor a Figueres, també hi havia membres de la PAH de Figuers així com alguns militants anarquistes i afiliats a ERC.

Tot plegat ha estat un lligam entre el rebuig al franquisme, les víctimes del feixisme i també dels camps nazis i l’agressivitat del governamental PP contra la gent del país.
   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada