dissabte, 5 d’octubre del 2024

Nova manifestació al centre de Girona en el marc internacional de protestes per reclamar el boicot a l’Estat d’Israel

Nova manifestació al centre de Girona en el marc internacional de protestes per reclamar el boicot a l'Estat d'Israel

I per mostrar la solidaritat amb el poble palestí i al del Líban

Milers de persones es manifesten arreu del món en suport amb Palestina

Manifestacions simultànies arreu del món reclamen l'alto el foc a Gaza i una Palestina lliure

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 05/10/2024.- Llegim al Diari de Girona que avui hi ha hagut una nova manifestació al centre de Girona en el marc internacional de protestes d'aquest cap de setmana per reclamar el boicot a l'Estat d'Israel i per mostrar la solidaritat amb el poble palestí i al del Líban. Les i els manifestants denunciaven la complicitat dels Governs occidentals davant de la mort de 50.000 persones a Gaza pels bombardejos israelians en un conflicte que s'allarga ja des de fa un any. Les i els participants a la marxa portaven banderes palestines.

Durant la mobilització hi ha hagut pintades a la seu gironina de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra. S'ha llençat pintura vermella, per representar la sang de les persones mortes a Gaza i s'ha pintat l'escrit 50.000 assassinades als vidres de la seu a Girona de la Generalitat.

Manifestacions simultànies arreu del món reclamen l'alto el foc a Gaza i una Palestina lliure

Llegim a El Nacional.Cat que miilers de persones s'han manifestat aquest dissabte arreu del món en marxes de suport al poble de Palestina, on lesi els manifestants han demanat que l'Estat d'Israel posi fi als bombardejos a Gaza i Cisjordània, i a la campanya d'ocupació contra el poble palestí.

La majoria de concentracions han transcorregut de forma pacífica, tot i que en algunes ciutats s'han desplegat forts dispositius policials o s'han restringit les manifestacions.

Les capitals europees surten al carrer en favor de Palestina

La majoria de capitals europees han sortit aquesta tarda a donar el seu suport a Palestina, i reclamar un alto el foc a l'Estat d'Israel.

A París, els manifestants portaven cartells exigint a l'Estat d'Israel que detingui el genocidi contra el poble palestí i que pari immediatament els atacs al Líban. Els participants han demanat un boicot internacional a l'Estat d'Israel, el mateix dia què el president francès, Emmanuel Macron, ha reclamat que s'aturi el subministrament d'armament al govern de Benjamin Netanyahu.

A Londres, les i els manifstants s'han congregat al centre de la ciutat amb banderes palestines i cartells demanant un alto el foc al Líban. Els activistes que han marxat al crit de 'Palestina lliure', portaven banderes i sostenien pancartes amb consignes com «no donem suport al genocidi» i «el sionisme és racisme».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada