dimarts, 8 d’octubre del 2024

Desnonen onze famílies d'un bloc de pisos al Barri Vell de Girona

Desnonen onze famílies d'un bloc de pisos al Barri Vell de Girona

El Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya assegura que el bloc s'utilitzarà per a apartaments turístics

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 08/10/2024.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els Mossos d'Esquadra han desnonat onze famílies d'un bloc de pisos que hi ha al carrer de Bellaire, a les portes del Barri Vell de Girona, aquest dimarts al matí. Es tracta d'un bloc que té 16 pisos i la propietat està dividida entre dos titulars. Un d'ells és qui ha executat del desnonament de les onze famílies, mentre que els altres cinc pisos -que també estan ocupats- no tenen data de desallotjament. Serveis Socials ha ofert un allotjament temporal per a tres famílies que tenen un informe de vulnerabilitat. Les altres vuit s'han quedat al carrer.

Des del Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya critiquen que es faci fora a la gent per destinar els pisos a apartaments turístic.

Una d'aquestes persones és la Desiré, qui és mare de tres fills. Explica que ja havien aturat el desallotjament en dues altres ocasions però en aquest cas, els advocats els donaven llargues i finalment han vist que des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra preparaven un dispositiu per fer-los fora. El divendres de la setmana passada ja hi van anar uns agents per avisar que els desallotjarien. Malgrat tot, ells han persistit fins aquest dimarts amb l'esperança que potser aturarien el procés. La Desiré assegura que viu amb "angoixa i ansietat" tot el procés, sobretot pels seus fills. "No desitjo a ningú que hagin de passar per una cosa similar". Ara, assegura que buscarà un pis compartit, però mentrestant es traslladarà a l'alberg que li ha ofert l'Ajuntament de Girona. Igual que la Desiré hi ha dues famílies més que tindran un sostre garantit per passar la nit d'aquest dimarts. La resta, hauran de buscar amics i famílies que els ofereixin un lloc on dormir.

Fora del circuit dels serveis socials

El Sindicat d'Habitatge Socialista de Catalunya lamenta que la majoria de les famílies que han estat desallotjades han decidit no anar als serveis socials de l'Ajuntament de Girona perquè se senten "maltractades" pel fet de ser migrants.

El Sindicat critica la "racialització" que pateixen els migrants per part de les administracions i també de les immobiliàries, que els neguen els lloguers dels pisos tot i tenir contractes laborals.

El bloc de Bellaire va ser ocupat ara fa quatre anys. Per entrar-hi, les famílies asseguren que van haver de pagar entre 1.500 i 3.000 euros perquè aquells qui havien entrat a dins dels pisos i canviat els panys els donessin les claus noves.

El dispositiu policial ha acabat amb un detingut perquè els Mossos d'Esquadra han trobat una plantació de marihuana en un dels pisos que han desallotjat aquest dimarts. L'home està detingut per un delicte contra la .salut pública.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada