dimarts, 8 d’octubre del 2024

Creix i avança el moviment social territorial contra els projectes de macro parcs eòlics industrials marins i al PLEMCAT al golf de Roses

Creix i avança el moviment social territorial contra els projectes de macro parcs eòlics industrials marins i al PLEMCAT al golf de Roses

Ahir dilluns es va constituir en una assemblea a l'Armentera la plataforma No al PLEMCAT

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Armentera ()Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 08/10/2024.- Ahir dilluns es va constituir en una assemblea a l'Armentera la plataforma No al PLEMCAT. Aquesta plataforma específica contra la construcció al golf de Rodes el parc eòlic marí PLEMCAT, dit experimental però que obrirà camí a macro parcs eòlics industrials marins a la zona, serà una eina social molt útil de mobilització territorial d'acció i difusió, que ja compta amb el suport de diversos governs municipals i d'entitats com ara IAEDEN -Salvem l'Empordà, Stop Macro Parc Eòlic Marí, Fòrum l'Escala Empúries, SOS Costa Brava i altres.

Properament aquesta plataforma, que aplega un creixent nombre de persones activament oposades específicament a la construcció per part del Govern de la Generalitat del PLEMCAT, serà presentada en un lloc del territori.

En l'assemblea oberta opositora al PLEMCAT celebrada el 20 de setembre a l'Armentera i convocada per diversos governs municipals i entitats del territori es començà a bastir la plataforma constituïda ahir dilluns en una altra assemblea.

També, divendres passat hi va haver una assemblea a Pals, municipi per el qual igual que el Baix Fluvià en el cas del PLEMCAT hi podria passar la línia d'evacuació energètica segons el setè projecte de macro parc marí.

Creix l'oposició veïnal al territori i gràcies a la plataforma No al PLEMCAT hi haurà una important difusió de l'oposició a la plataforma eòlica de la Generalitat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada