dimarts, 24 de setembre del 2024

Vaga del 27 de setembre: vaga general laboral i estudiantil per la situació "insostenible" de Palestina

Vaga del 27 de setembre: vaga general laboral i estudiantil per la situació "insostenible" de Palestina

La CGT, Solidaritat Obrera, moviments socials i sindicats estudiantils han convocat per aquest divendres una jornada de lluita, vaga i protestes

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 24/09/2024.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els sindicats CGT i Solidaritat Obrera conjuntament amb diverses organitzacions i moviments socials han convocat per divendres, 27 de setembre, una jornada de vaga general laboral i estudiantina en solidaritat amb el poble de Palestina i per reclamar que el Govern espanyol trenqui les relacions diplomàtiques i comercials amb l'Estat d'Israel. Arran d'aquesta mobilització, alguns centres educatius han traslladat a les famílies formularis per autoritzar els seus fills de 3r i 4t d'ESO a fer vaga, document necessari per considerar la falta com a absència justificada.

La cobertura a la vaga laboral de 24 hores la donen els sindicats CGT i Solidaritat Obrera, mentre que, entre les adhesions a la vaga general hi ha sindicats estudiantils, l'Assemblea de l'Acampada per Palestina a la Universitat de Barcelona (UB), Marea Pensionistes, Lluita Internacionalista, Comitè de Solidaritat de Palestina de Sants, La Crida LGTBIQ+, la CGT-UB i altres entitats, com CGT Ajuntament de Brcelona.

"Omplir els carrers"

El 16 de setembre passat, l'Assemblea de l'Acampada per Palestina a la UB van fer una crida a la "comunitat estudiantil, a les treballadores i a les pensionistes" a organitzar-se en assemblees i comitès de vaga "per tal d'omplir els carrers" durant la vaga general del 27-S. A més, van expressar el seu rebuig a la "complicitat" dels Governs amb l'Estat d'Israel, i van demanar tallar-ne totes les relacions. A la roda de premsa també hi va assistir un representant de la comunitat palestina, que va explicar que no es conformen amb un "alto el foc".

Per part del Comitè Estudiantil de Solidaritat amb el Poble Palestí, Maria Serra i Amaia Rodríguez van voler recordar el conflicte i la situació a Palestina, i van subratllar que el perill més imminent és "caure en la normalització de la barbàrie". Una "normalització" que atribueixen especialment als "Governs dels Estats Units, la Unió Europea i el Regne Unit". Per contra, van remarcat que el moviment internacional de solidaritat amb el poble palestí lluita per "aixecar la veu" contra "els Governs, institucions i responsables directes del genocidi". Rodríguez va voler denunciar també les "relacions dels Govern espanyol i català amb Israel", i totes les seves "polítiques còmplices".

La població palestina fa més de "346 dies que lluiten per la seva vida les 24 hores del dia"

El representant de la Comunitat Palestina de Catalunya Saif Abukeshek va subratllat que el 27 de setembre serà un dia de lluita a Catalunya, mentre les palestines i els palestins fa més de "346 dies que lluiten per la seva vida les 24 hores del dia". Abukeshek ha denunciat els "atacs a elements essencials per a la vida" d'Israel, i ha remarcat la importància de "sortir al carrer" durant la vaga general.

La Redacció de Tramuntana Vermella Mail recorda que la convocatòria de vaga general s'ha estès aquests darrers dies pel 27-S a moltes comunitats autonòmiques de l'Estat espanyol.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada