dilluns, 30 de setembre del 2024

Suspenen el desallotjament de Kan Kolmo de Girona

Suspenen el desallotjament de Kan Kolmo de Girona

S'ha cancel·lat per "impossibilitat material" de practicar-lo a causa de la concentració de persones a l'exterior de les finques que n'impedien l'accés

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 30/09/2024.- Llegim al Diari de Girona que quest dilluns estava previst el desallotjament del bloc i el centre de Kan Kolmo, al carrer del Carme de Girona. La jutge, però finalment ha decidit suspendre'l i l'ha cancel·lat per "impossibilitat material" de portar-se a terme, segons consta en l'acta de suspensió. De moment, tampoc hi ha cap nova data per a la celebració del llançament.

Des d'abans de les vuit del matí hi havia moltes persones concentrades davant les finques dels números 39 i 41 del carrer del Carme i s'hi han mantingut fins ben entrat el matí. Han esmorzat a peu de carrer i dels accessos als edificis que s'havien de desallotjar amb to festiu i esperant, els Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial, que finalment no han fet acte de presència a la zona.

Durant la concentració, que ha superat la vuitantena de persones, els manifestants també han cridat proclames contra la policia i el llançament, entre altres. A banda, han penjat pancartes als dos edificis així com un pont dels que travessa l'Onyar. La del pont per exemple s'hi podia llegir "Fem pinya, Kan Kolmo no es toca" i en algun dels edificis hi havia proclames com "Si Kan Kolmo, el Sàbot i la Kolmena se'n van a terra, Girona en peu de Guerra" o "Terrorista és qui en fa fora de casa".

La concentració de gent davant els accessos és el que han vist els Mossos d'Esquadra a primera hora del matí i segons l'acta judicial, és el que han tramès als responsables del desallotjament. Que hi havia una "cinquantena de persones amb pancartes que impedeix l'accés als edificis" i per aquest motiu, els era "impossible materialment practicar l'ordre d'execució sol·licitat pel jutjat" per això, s'ha acordat la suspensió i de moment, la magistrada no ha posat nova data.

Una família

Aquest dilluns era la data límit perquè s'abandoni l'edifici i es fes el desnonament. El Jutjat, com va informar Diari de Girona, però havia permès que una família seguís al bloc de Kan Kolmo, concretament, per raons de vulnerabilitat. El jutge va atendre la petició de la defensa, un cas que porta l'advocat Benet Salellas.

Kan Kolmo arrenca fa quinze anys quan el febrer de l'any 2009 un col·lectiu va ocupar el primer dels edificis al número 41 del carrer del Carme, a prop de la plaça Catalunya de Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada